Buenos Aires: 5.700 κάτοχοι άδειας εγκατέλειψαν τη δραστηριότητα του ταξί

Το ταξί στην Αργεντινή σβήνει σιγά σιγά… Από την μία μειώθηκε ο όγκος των οχημάτων  που κυκλοφορεί και από την άλλη  οι φόροι μεταβίβασης κοστίζουν  ακριβότερα από τις άδειες. Ο αριθμός των ταξί δείχνει μείωση που δεν σημειώθηκε ακόμη και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης το 2001-2002.

Ποτέ άλλοτε, από τότε που η υπηρεσία ταξί ενοποιήθηκε για όλη την πόλη,  ο τομέας δεν πέρασε  χειρότερη στιγμή.  Οι ηγέτες των επιχειρήσεων πιστεύουν  ότι, με αυτόν τον ρυθμό πτώσης, αυτή η επιλογή μεταφοράς θα μπορούσε να εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Από τα σχεδόν 40.000 οχήματα που παραδοσιακά παρείχαν την υπηρεσία στο Μπουένος Άιρες, σήμερα μόνο 10.000 παραμένουν σε λειτουργία. Ο αριθμός των διαδρομών μειώθηκε από 24.000 σε 5.600 . Στον τομέα, επισημαίνουν ότι ο συνδυασμός παραγόντων όπως η επέκταση των \”εφαρμογών\” και η χαμηλότερη ζήτηση που προέρχεται από την πανδημία θέτουν τη δραστηριότητα σε κατάσταση σχεδόν εξαφάνισης.

Μόνο το 2020, 5.700 κάτοχοι άδειας εγκατέλειψαν τη δραστηριότητα

\”Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο εξαφάνισης που οι αρχές προσπαθούν να το κάνουν να γίνει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα. Πέρυσι είχαμε 5.700  συναδέλφους που εγκατέλειψαν το επάγγελμα. Είμαστε το ένα τέταρτο αυτών που ήμασταν. Η πανδημία επιτάχυνε τη διαδικασία κατάρρευσης που ξεκίνησε το 2016 με τις παράνομες πλατφόρμες \”, δήλωσε ο Marcelo Boeri, επικεφαλής της Taxistas Unidos , στην εφημερίδα iProfesional .

 «Η πτώση της ζήτησης καθιστά το έργο ανέφικτο για πολλούς οδηγούς ταξί, που  δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα σε περιπτώσεις ενοικίασης. Η μέρα χρεώνεται από 3.500 έως 5.000 πέσος ανάλογα με το αυτοκίνητο.

 Σήμερα ο οδηγός πρέπει να οδηγήσει 14 ώρες για να πάρει 1.000 πέσος. Αυτό εξηγεί γιατί υπάρχουν τόσα πολλά αυτοκίνητα «στοιβαγμένα» σε πάρκινγκ », πρόσθεσε.

\"\"

Σύμφωνα με τον Boeri, οι εφαρμογές κυριαρχούν στο τμήμα της αγοράς αστικών μεταφορών με ποσοστό  άνω του 50%. \”.  Όλες οι πλατφόρμες μαζί πραγματοποιούν έως και 100.000 διαδρομές. Η δραματική στιγμή που διανύουν τα ταξί είναι εμφανής και  στην πτώση της τιμής των αδειών. \”Κάποτε μια άδεια ήταν αξίας 10.000 $. Σήμερα ελπίζουμε ότι μπορεί να φτάσει τα 30.000 πέσος. Ούτε το 2001 δεν είχαμε τόσο χαμηλή τιμή \”, είπε.

Δραστηριότητα που τερματίζεται

Ο Boeri δεν δίστασε να μιλήσει για τα ταξί ως \”σχεδόν εξαφανισμένη δραστηριότητα\”: \”Τόσο η μεταφορά όσο και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί είναι στο στόχαστρο. Θέλουν να τα τελειώσουν σιωπηλά , ως κάτι που συνέβη φυσικά,  από τους κανόνες της ίδιας της αγοράς\”.

«Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που η πόλη του Μπουένος Άιρες  λέει ότι ορισμένες πλατφόρμες είναι παράνομες. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν αυτές τις εταιρείες. Εν τω μεταξύ, οι οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν μια συνεχή πτώση που εντείνεται, επίσης, από το κόστος και τις απαιτήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν  \”.  Οι περιορισμοί που δημιουργήθηκαν από την πανδημία επηρέασαν δραματικά τη ζήτηση.

Υπάρχουν δυστυχώς ασυνήθιστες καταστάσεις. Σήμερα, εάν αγοράσετε μια άδεια, θα πληρώσετε φόρο που αξίζει περισσότερο από την άδεια. Πρέπει να πληρώσετε 30.000 πέσος στον πρώην ιδιοκτήτη και άλλα  170.000 ως φόρο για  άδεια μεταφοράς . Αυτό επιταχύνει επίσης τη συρρίκνωση του τομέα, σε συνδυασμό με όλες τις πληρωμές που απαιτεί η κυβέρνηση. Η δημόσια υπηρεσία ταξί, όπως πηγαίνει, δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί άλλο ένα χρόνο \”, κατέληξε ο Boeri.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...