Ένα πρόστιμο κάθε 20 λεπτά για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό της Cabify

Η δημοτική αστυνομία της Βαρκελώνης επέβαλε 612 κυρώσεις μεταξύ 14 και 20 Ιουνίου και συνολικά 1.317 πρόστιμα σε οχήματα VTC από τον Ιανουάριο. Η αύξηση των προστίμων εξηγείται από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το συμβούλιο.

Οι οδηγοί που συνδέονται με την τεχνολογική πλατφόρμα της Cabify σχεδόν συστηματικά δεν συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις για να μπορούν να κυκλοφορούν και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουνίου, η Guàrdia Urbana (ελεγκτικός μηχανισμός του Δήμου της Βαρκελώνης) επέβαλε στην Cabify κατά μέσο όρο ένα πρόστιμο κάθε 20 λεπτά ,  και 952 συνολικά, από την αρχή του χρόνου.

Το 31% των καταγγελιών που υποβλήθηκαν είναι επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την υποχρέωση να φέρουν το σήμα που τους αναγνωρίζει ως οχήματα με οδηγό . Άλλες παραβάσεις συνδέονται με την παραβίαση των ημερών ανάπαυσης, την παράνομη πρόσληψη επιβατών με γεωγραφική τοποθεσία ή παραλείποντας τα 15 λεπτά της προ-πρόσληψης. Η καταλανική αστυνομία αναπτύχθηκε κυρίως στο αεροδρόμιο Josep Tarradellas Barcelona-El Prat για να αποτρέψει παραβιάσεις των κανονισμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...