Η Νέα Υόρκη ψήφισε όχι σε νέες άδειες για ηλεκτρικά ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό

Η Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνα της Νέας Υόρκης (TLC) ψήφισε όχι στην έκδοση νέων αδειών οχημάτων για ταξί και ενοικιαζόμενα με οδηγό  με αποκλειστικό στόλο ηλεκτρικά οχήματα Η άρνηση αυτή ήταν ένα χτύπημα προς τη Revel, την εταιρεία που είναι πιο γνωστή για την υπηρεσία ηλεκτρικού μοτοποδηλάτου, η οποία σχεδίαζε να ξεκινήσει μια υπηρεσία μεταφοράς με χρήση οχημάτων Tesla.

Η Revel ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει μια υπηρεσία ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό στο Μανχάταν με έναν στόλο 50 Tesla Model Ys. Η εταιρεία είχε την ελπίδα να εκμεταλλευτεί ένα κενό στους ισχύοντες κανόνες της πόλης, η οποία περιορίζει τον αριθμό των νέων αδειών FHV, αλλά εξαιρεί κάποια οχήματα όπως τα προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια και τα ηλεκτρικά.

\"\"

Φραγμός σε Uber και Lyft

Ο νόμος είχε αρχικά θεσπιστεί για να σταματήσει η παλίρροια των νέων οχημάτων Uber και Lyft που πλημμύρισαν στους δρόμους. Την Τρίτη, το TLC με ψήφους 5 προς 1  κατήργησε  την  εξαίρεση για ηλεκτρικά οχήματα, κλείνοντας ουσιαστικά αυτό το μονοπάτι για την Revel.

Όποιος θέλει να αποκτήσει μια νέα άδεια FHV για ένα ηλεκτρικό όχημα, θα υπόκειται στην ίδια εξαμηνιαία διαδικασία αναθεώρησης με εκείνη που αφορά τα αυτοκίνητα με αέριο. Και όσοι διαθέτουν ήδη άδεια FHV για ένα βενζινοκίνητο επιτρέπεται να μεταφέρουν αυτές τις άδειες σε ένα ηλεκτρικό όχημα, εάν το επιθυμούν.

Ασφυξία και κυκλοφοριακή συμφόρηση

\”Αυτή είναι μια από τις στιγμές για τις οποίες δημιουργήθηκε το ανώτατο όριο – για να παρέχει έναν έλεγχο και ισορροπία για επιχειρήσεις των οποίων η στρατηγική είναι να διαταράξει το σύστημα, προσθέτοντας στη συμφόρηση και βάζοντας τα κέρδη και την ανάπτυξη πάνω από την ευημερία της πόλης\”, δήλωσε  η  Επίτροπος και Πρόεδρος της TLC Aloysee Heredia Jarmoszuk.

Η πρόεδρος  χαρακτήρισε την Revel ως διαταραχή που υποστηρίζεται από επιχειρηματικά κεφάλαια που θα βλάψει τους οδηγούς ταξί και θα επιδεινώσει τη συμφόρηση. «Δεν είναι βιώσιμο να επιτρέψουμε απεριόριστο αριθμό νέων οχημάτων στο δρόμο σε μια πόλη που ασφυκτιά από κυκλοφοριακή συμφόρηση», δήλωσε η Jarmoszuk στη  New York Post . «Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε είναι η ευκαιρία για μια άλλη εταιρεία – ή σε επιχειρηματίες καπιταλιστές – να πλημμυρίσουν τους δρόμους μας με επιπλέον αυτοκίνητα.\”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...