Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε δεύτερη έκτακτη επιχορήγηση λόγω COVID-19

  • για οδηγούς ταξί 1.500 £,
  • για ιδιοκτήτες και εταιρίες έως 15.000 £

Η κυβέρνηση της Σκωτίας  ανακοίνωσε  ότι οι οδηγοί  ταξί θα λάβουν μια δεύτερη επιχορήγηση στήριξης λόγω κοραναϊού ύψους 1.500 £ .

Οι φορείς εκμετάλλευσης ταξί (εταιρίες) θα επικοινωνήσουν επίσης με τις τοπικές αρχές και θα λάβουν κλιμακωτές επιχορηγήσεις, λαμβάνοντας  συνολική  υποστήριξη έως και 10.000 £.

Οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη Σκωτία θα λάβουν χρηματοδότηση έως και 62 εκατομμύρια £, αυξάνοντας τη συνολική υποστήριξη για τον τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε περισσότερα από 90 εκατομμύρια £.

Τα νέα  μέτρα αποτελούν μέρος των σχεδίων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να εκμεταλλευτούν το οικονομικό δυναμικό της Σκωτίας και να δημιουργήσουν ασφαλείς, βιώσιμες και ικανοποιητικές θέσεις εργασίας και να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν από την πανδημία COVID-19.

Στη πρόσφατη συζήτηση για την ανάκαμψη της οικονομίας, η κ. Forbes δήλωσε: «Έχουμε επίσης διαθέσει έως και 62 εκατομμύρια £ για τα ταξί αυξάνοντας τη συνολική υποστήριξη για τον τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε περισσότερα από 90 εκατομμύρια £.

«Όλοι οι οδηγοί που είχαν λάβει προηγουμένως επιχορήγηση 1.500 £ στο πλαίσιο του Ταμείου Υποστήριξης Οδηγών Ταξί και Ιδιωτικής Μίσθωσης θα λάβουν μια δεύτερη πληρωμή αυτόν τον μήνα. Στη συνέχεια, οι φορείς εκμετάλλευσης ταξί θα επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές και θα λάβουν κλιμακωτές επιχορηγήσεις με συνολική υποστήριξη έως 10.000 £.

«Μετά από συζητήσεις με εκπροσώπους του κλάδου, ένας μικρός αριθμός των πολύ μεγαλύτερων φορέων θα πληρωθεί τώρα έως και 15.000 £. Και θα συνεργαστούμε με τον τομέα για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για πρόσθετη υποστήριξη για τα γραφεία κρατήσεων που είναι τόσο σημαντικό μέρος του τομέα. \”

Για τους ιδιοκτήτες -χειριστές ταξί που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά ως αποτέλεσμα της πανδημίας του  coronavirus,  δικαιούνται επιχορήγηση βάσει του αριθμού των αδειών οχήματος που κατέχουν:

  • ιδιοκτήτης / χειριστής με ένα όχημα – 1.000 £
  • ιδιοκτήτης / χειριστής με 2 έως 9 οχήματα –  3.000 £
  • ιδιοκτήτης / χειριστής με 10 έως 49 οχήματα  7.000 £
  • ιδιοκτήτης / χειριστής με 50 ή περισσότερα οχήματα – 15.000 £

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης «Εύρεση επιχειρηματικής υποστήριξης» , το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων επιβεβαίωσε ότι τυχόν επιχορηγήσεις που λαμβάνονται μέσω του Ταμείου Υποστήριξης Οδηγών Ταξί και Ιδιωτικής Ενοικίασης Οχημάτων δεν θα επηρεάσουν τις καθολικές πληρωμές που λαμβάνουν. Οι οδηγοί και οι χειριστές θα πρέπει να δηλώσουν την επιχορήγηση στο Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων.

Οι τοπικές αρχές θα επικοινωνήσουν με τους οδηγούς και θα πληρώσουν αυτόματα την επιχορήγησή τους εάν είναι επιλέξιμοι. Τα τοπικά συμβούλια θα αρχίσουν να επεξεργάζονται πληρωμές προς το τέλος της εβδομάδας από τις 7 Ιουνίου 2021, ή νωρίτερα, εάν είναι δυνατόν.

Για τους χειριστές ταξί, οι τοπικές αρχές θα επικοινωνήσουν μαζί τους για να επιβεβαιώσουν την κατάσταση και τις αιτήσεις προόδου. Τα τοπικά συμβούλια θα αρχίσουν να επικοινωνούν με όλους τους επιλέξιμους κατόχους άδειας οχήματος από τα μέσα Ιουνίου και  στοχεύουν στην πραγματοποίηση πληρωμών τον Ιούνιο / Ιούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...