«LOCAL CAB»: Η Uber εγκαινιάζει στο Plymouth μια υπηρεσία… που μοιάζει με Δούρειο Ίππο

Η Uber ανακοίνωσε την έναρξη του νέου της προϊόντος, «Τοπικό ταξί», το οποίο θα επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν κράτηση με μια τοπική εταιρεία ταξί μέσω της εφαρμογής Uber στο Πλίμουθ.

Όποιος ανοίξει την εφαρμογή Uber στο Πλύμουθ θα βλέπει τώρα την επιλογή «Τοπικό Ταξί» η οποία θα συνδέει τους επιβάτες με την εταιρεία ταξί Need-A-Cab. Οι χρήστες της Uber θα πρέπει να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής για να μπορούν να δουν το προϊόν Local cab.

Η επιλογή Local cab  στο δίκτυο iGo της Autocab έχει ενσωματωθεί στην πλατφόρμα της Uber από τότε που οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία εξαγοράς τον Αύγουστο του 2020. Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, η ενσωμάτωση αυτή, έχει τη δυνατότητα να συνδέσει τώρα επιβάτες, με 80.000 ιδιωτικούς οδηγούς ενοικίασης και ταξί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο Plymouth, η εφαρμογή Uber έχει ανοιχτεί έως 16.500 φορές το μήνα. Η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει πλέον στους επιβάτες να κάνουν κράτηση σε ένα τοπικό ταξί μέσω της εφαρμογής Uber.

Η Uber προσπαθεί να συνεργαστεί με τοπικούς φορείς σε ολόκληρη τη χώρα για να ανταποκριθεί σε παρόμοια τοπική ζήτηση και να επιτρέψει τη χρήση της εφαρμογής της πέρα από τις 40 πόλεις που δραστηριοποιείται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ash Kebriti, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Κάθε μήνα, βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να μας αναζητούν σε κωμοπόλεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου προς το παρόν δεν λειτουργούμε. Ανοίγουμε την εφαρμογή Uber και προσπαθούμε να αναζητήσουμε διαδρομές. Η εκκίνηση αυτού του έργου του τοπικού ταξί στο Πλύμουθ είναι ένα συναρπαστικό πρώτο βήμα για τη σύνδεση αυτών των επιβατών  με τοπικούς οδηγούς, ώστε τελικά η εφαρμογή Uber να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στη χώρα».

Ο Safa Alkateb, Διευθύνων Σύμβουλος της Autocab, δήλωσε: «Εκτός από το όφελος των επιβατών, αυτή η πρωτοβουλία θα κάνει τεράστια διαφορά σε τοπικούς φορείς όπως το Need-A-Cab. Οι χιλιάδες επιπλέον διαδρομές που έρχονται μέσω της εφαρμογής Uber, χρησιμοποιώντας την επιλογή «Τοπικό Ταξί», θα προσφέρει στους οδηγούς πρόσθετα έσοδα και ευκαιρίες κέρδους».

Ο Dave McIntosh της Need-A-Cab, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ο πρώτος τοπικός μεταφορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιλέχθηκε ως πιλότος για το «Τοπικό Ταξί». Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους του Πλύμουθ έναν άλλο τρόπο να κάνουν κράτηση με το Need-A-Cab – και όποιος επισκέπτεται την πόλη, που χρησιμοποιεί ήδη την εφαρμογή Uber, θα είναι πλέον εύκολο να κλείσει μια διαδρομή με έναν τοπικό φορέα. Με την αύξηση των επιβατών, θα προσπαθήσουμε επίσης να καλωσορίσουμε νέους οδηγούς στην εταιρεία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...