Μπέρμιγχαμ: Από 1η Ιουνίου τα ταξί πληρώνουν 8 λίρες την ημέρα για να μπουν στο κέντρο της πόλης

Από την Τρίτη 1η Ιουνίου, το Μπέρμιγχαμ γίνεται η τρίτη πόλη στην Αγγλία μετά το Λονδίνο και το Μπάθ, που εισήγαγε μια ζώνη καθαρού αέρα στο κέντρο της πόλης. Όσα οχήματα πρέπει να μπουν στο κέντρο χρεώνονται. Οι οδηγοί αυτοκινήτων, ελαφρών φορτηγών ταξί θα πληρώνουν 8 λίρες την ημέρα, ενώ οι οδηγοί μεγαλύτερων οχημάτων όπως τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα πρέπει να πληρώνουν 50 λίρες ημερησίως. Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για προσωρινή εξαίρεση στις πληρωμές.

          Ο Wassem Zaffar υπεύθυνος για το σχέδιο εξηγεί: «Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Η πραγματικότητα για την πόλη του Μπέρμιγχαμ είναι άσχημη. Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας παράνομων και μη ασφαλών επιπέδων ποιότητας αέρα, οπότε αυτή η κίνηση είναι επιβεβλημένη και πρέπει να το κάνουμε σωστά. Ένας στους 19 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση».

Οι οδηγοί ταξί του Μπέρμιγχαμ λένε ότι ο χρόνος για την καθιέρωση μιας ζώνης καθαρού αέρα στην πόλη είναι «τρομερά κακός» καθώς αγωνίζονται να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην κανονική ζωή μετά από ένα δύσκολο χρόνο με lockdown και απαγορεύσεις. Το σχέδιο της πόλης τιμωρεί τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα καθώς νεότερα και λιγότερο ρυπογόνα οχήματα όπως τα ηλεκτρικά, απαλλάσσονται από τις χρεώσεις.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...