Βαρκελώνη : Η Ένωση ταξί μήνυσε Uber, Cabify και FreeNow για επιθετικές προσφορές και κοινή συμφωνία για μείωση τιμών

Η ένωση ταξί στη Βαρκελώνη άσκησε αγωγή εναντίον των Uber, Cabify και FreeNow, κατηγορώντας τους ότι ξεκίνησαν επιθετικές προσφορές που εμποδίζουν το ταξί να τις ανταγωνιστεί

Νέο ανοιχτό δικαστικό μέτωπο μεταξύ των εφαρμογών και των  ταξί. Η ένωση των ταξί στη Βαρκελώνη, Elite, έχει καταθέσει μήνυση στην Εθνική Επιτροπή Αγοράς και Ανταγωνισμού (cnmc) εναντίον των Uber, Cabify και FreeNow , για  υποτιθέμενη σύμπραξη τιμών και αντι-ανταγωνιστική τακτική  με σκοπό το μονοπώλιο στον τομέα και την  αύξηση των τιμών των υπηρεσιών μεσοπρόθεσμα .

 \” Η αγωγή εντάσσεται στη νομική μάχη που διατηρεί το ταξί στη Βαρκελώνη ενάντια στο VTC (ενοικιαζόμενο με οδηγό) και σε αντίθεση με τη Μαδρίτη, όπου αυτήν την εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε έναν νέο κανονισμό που εξισώνει περαιτέρω  τις δύο υπηρεσίες. Η κοινή αγωγή εναντίον των Uber, Cabify και FreeNow, επισημαίνει τις συνεχείς προσφορές που έχουν κάνει αυτές οι τρεις εταιρείες από το τέλος του 2020 για να προσελκύσουν επιβάτες και οδηγούς ταξί. Για μήνες, τόσο η Uber όσο και η Cabify επέτρεψαν τη σύναψη συμβάσεων VTC και ταξί από τις «εφαρμογές» τους, μια κίνηση που αρκετές ενώσεις ταξί θεωρούσαν απειλή για τον κλάδο . Αυτό, μαζί με την επιθετική στρατηγική εκπτώσεων και προσφορών, κατέληξε σε νέα δικαστική διαμάχη με τα ταξί.

Το έγγραφο αναφέρει τα 20.000 δωρεάν ταξίδια που έχει δώσει η Uber στους επιβάτες από τον Μάρτιο, προς τα  κέντρα εμβολιασμού σε πέντε πόλεις όπου δραστηριοποιείται, στο πλαίσιο της προώθησής της «Η Ισπανία εμβολιάζεται. Ας πάμε μαζί\’.

Η Cabify έκανε κάτι παρόμοιο: δωρεάν ταξίδια από τις 14 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου προς και από κέντρα εμβολιασμού. Η  FreeNow ακολούθησε την προσφορά, με δωρεάν ταξίδια σε κέντρα εμβολιασμού μεταξύ 8 Φεβρουαρίου και 9 Μαΐου. Και οι τρεις είχαν το ίδιο όριο στο ποσό της δωρεάν διαδρομής: 15 ευρώ.

Η αγωγή επισημαίνει \”επιθετικές πρακτικές\”, όπως η προσφορά της Cabify για 50% έκπτωση σε διαδρομές που ξεκινούν και καταλήγουν σε δημόσια νοσοκομεία, την πρωτοβουλία της Uber να μην χρεώσει προμήθεια για τρεις μήνες σε οδηγούς ταξί που εντάχθηκαν στην υπηρεσία ή την προσφορά 300 ευρώ σε όσους κατάφεραν να προσελκύσουν έναν άλλο οδηγό ταξί που έκανε τουλάχιστον 25 διαδρομές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

 Πολλές από αυτές τις προσφορές -υποδεικνύει η αγωγή- \”δεν έχουν περιορισμούς ταξιδιού ή προσωρινό προσδιορισμό.\” Η Elite Taxi πιστεύει ότι αυτές οι τακτικές είναι αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 62 του νόμου περί προστασίας του ανταγωνισμού , ο οποίος αποτρέπει την «ανάπτυξη αθέμιτης συμπεριφοράς, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ή στρέβλωση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

\” Συμφώνησαν να αποδυναμώσουν και να εξαλείψουν τον τομέα των ταξί . Χρησιμοποιούν την κυρίαρχη θέση τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για να χρηματοδοτήσουν αυτές τις προσφορές με επιθετικές στρατηγικές τιμολόγησης\”, εξηγεί ο Alberto \’Tito\’ Álvarez, εκπρόσωπος της Elite Taxi και υπεύθυνος για την πλατφόρμα Project Taxi . Η αγωγή δεν παρέχει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των τριών εταιρειών  σχετικά με τις τιμές, αλλά υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα αυτών των στρατηγικών έχει το «αποτέλεσμα της πρόληψης, του περιορισμού ή της στρέβλωσης του ανταγωνισμού σε ολόκληρη ή μέρος της εγχώριας αγοράς».

Τώρα θα είναι το CNMC που θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα διερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι εκπρόσωποι της Uber δεν ήθελαν να σχολιάσουν την αγωγή, καθώς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη από το CNMC σχετικά με αυτήν. Η Cabify διευκρινίζει ότι οι προσφορές που έχουν ξεκινήσει έχουν πάντα σαφές χρονικό όριο . \”Η έκπτωση για διαδρομές προς τα νοσοκομεία ήταν διαθέσιμη από τις 15 Απριλίου έως τις 21 Ιουνίου 2020, όταν ενημερώθηκαν εκατοντάδες χρήστες  ότι τελείωσε, συμπίπτοντας με το τέλος της έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας. Αυτή και άλλες προσφορές ήταν ενέργειες με κοινωνικό σκοπό. \”

Η καταγγελία της Elite Taxi στο CNMC είναι πλέον το τελευταίο επεισόδιο στη νομική διαμάχη μεταξύ των δύο τομέων. Στην καταγγελία της προς το CNMC, η Elite Taxi περιλαμβάνει μια έκθεση στην οποία αναλύει τον αντίκτυπο των δυναμικών τιμών της Uber στις πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες . Αυτή η αναφορά δείχνει πώς η εταιρεία αυξάνει τις τιμές, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρωινού και της νύχτας με αυξήσεις έως και 50% σε σχέση με τη μέση ημερήσια τιμή.\” Αυτό συμβαίνει όταν η Uber έχει απόλυτη κυριαρχία στην αγορά και αποδεικνύει τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ισπανία σε λίγο καιρό. Στις ΗΠΑ, μονοπωλούν ορισμένα δρομολόγια, όπως αυτά στα αεροδρόμια, όπου πολλαπλασιάζονται με τις κυλιόμενες τιμές\”, λέει ο Alvarez.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...