Η Uber καταγγέλλει τα συνδικάτα των ταξί της Βαρκελώνης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Για εκφοβισμό των οδηγών ταξί και συλλογικό μποϊκοτάζ μιλάει η πολυεθνική
Με μήνυση για εκφοβισμό των μελών τους απαντούν τα συνδικάτα.
Η Uber, κατήγγειλε τους ηγέτες των συνδικάτων ταξί της Βαρκελώνης στην Αρχή Ανταγωνισμού κατηγορώντας τους για εκφοβισμό των οδηγών και συλλογικό μποϊκοτάζ, στο πλαίσιο της τελευταίας προσπάθειά της να μπει και πάλι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας » .
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι επαναδραστηριοποιείται στην πόλη στις 16 Μαρτίου, ισχυριζόμενη ότι 350 αδειοδοτημένοι οδηγοί ταξί είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της, παρά τις αντιρρήσεις της ρυθμιστικής αρχής, το Metropolitan Taxi Institute (IMET), που δήλωσε ότι η Uber παραβίασε τους κανονισμούς σε ότι αφορά την τιμολόγηση των υπηρεσιών.
Μετά από τις διαμαρτυρίες των οδηγών και τις ενέργειες της Elite Taxi – την κύρια ένωση οδηγών ταξί στην πόλη -, η φερόμενη υποστήριξη των οδηγών ταξί για την εφαρμογή της Uber εξαφανίστηκε. Οι πολίτες εξακολουθούν να είναι σε θέση να κάνουν κρατήσεις για την εφαρμογή δύο μήνες μετά αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα.
Μετά από αυτό η Uber προχώρησε σε καταγγελία προς την καταλανική Αρχή Ανταγωνισμού (ACCO) στοχοποιώντας τις ενώσεις Élite Taxi, Projekt 2,0 και τον ηγέτη της πρώτης Alberto Αlvarez. Η καταγγελία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα 60.000 € για τον καθένα ξεχωριστά.
Ο Juan Galiardo, διευθυντής της Uber στην Ισπανία, δήλωσε για την καταγγελία: « Εκατοντάδες οδηγοί ταξί έχουν εγγραφεί για να εργαστούν με τη νέα μας υπηρεσία. Αλλά αυτή η εκστρατεία κάνει πολλούς από αυτούς να φοβούνται να βγουν για να εργαστούν. Μετά από αρκετούς μήνες συνεχούς παρενόχλησης των οδηγών που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Uber και για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μας, υποβάλλουμε αυτή την καταγγελία . \”
Η Εlite Taxi Barcelona απάντησε με μια ανακοίνωση που αρνείται ότι « εξαναγκάζει οποιονδήποτε » , δηλώνοντας όμως ότι είναι ευτυχείς να θεωρηθούν καταναγκαστικοί ως προς την Uber, « επειδή καταλαβαίνουμε ότι ο κατάλογος των εγκληματικών ενεργειών της Uber είναι τεράστιος και η απάτη με τη συνεργατική οικονομία μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει , θεωρούμε ότι η δημοκρατία αξίζει όταν κάποιος βρίσκει το θάρρος να πολεμά αυτήν την πολυεθνική, η οποία παραβιάζει επίμονα τους νόμους και βλάπτει το δημόσιο συμφέρον. \”
Η ανακοίνωση επικρίνει την ACCO, δηλώνοντας ότι « δεν εκπλήσσεται » που η Uber έχει παραπέμψει την καταγγελία της στην αρχή ανταγωνισμού « επειδή αυτό το ίδρυμα κινείται πάντα στην λογική της προστασίας των ισχυρότερων συμφερόντων ».
Τέλος, η Élite ταξί δήλωσε ότι θα καταθέσει κι εκείνη μήνυση εναντίον της Uber « επειδή αυτή είναι που προσπαθεί να εξαναγκάσει τις ενώσεις μας να δώσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις οικονομικές δυνάμεις, που προσπαθούν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο .
Αν είχαν κάτι πραγματικό να καταγγείλουν εναντίον μας, θα μας πήγαιναν στο δικαστήριο, όπως πρόκειται να κάνουμε εμείς και δεν θα είχαν στραφεί στον φίλο τους την ACCO. \”
Ο Carlos Rodríguez, στέλεχος της Élite Ταξί δήλωσε επίσης : « Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, διότι η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Η Βαρκελώνη θα είναι η αιχμή του δόρατος, η αρχή του τέλους για την Uber στην Ισπανία, αλλά όπως θα περίμενε κανείς σε αυτόν τον αγώνα Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, απαιτείται πολλή δουλειά. \”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...