Διαδήλωση ταξί στο Παρίσι: ζητούν πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα VTC (ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό).

Σήμερα ,Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ταξί από όλη τη Γαλλία συναντήθηκαν μπροστά στο Υπουργείο Μεταφορών στο Παρίσι ζητώντας την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα VTC (ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό).
Από τις 9 σήμερα το πρωί, τα ταξί πλημμύρισαν τους δρόμους προς το Παρίσι . Όλοι κατευθύνονταν προς τη Boulevard Raspail, με την ελπίδα να δουν τον Υπουργό Μεταφορών, Jean-Baptiste Djebbari . Οι οδηγοί ταξί απαιτούν την εφαρμογή του νόμου Granguillaume , που ρυθμίζει την δραστηριότητα του VTC.
Ενώ χθες άρχισε η δεύτερη φάση της αποσυμφόρησης με το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων, η Γαλλική Ομοσπονδία Ταξί δείχνει ότι δεν θα ανεχτεί ένα νέο πόλεμο αθέμιτου ανταγωνισμού από τα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό. Σε ανακοίνωσή της η Γαλλική Ομοσπονδία Ταξί τονίζει ότι :
\” η σημερινή κινητοποίηση είναι μια κίνηση δυσαρέσκειας για την μη εφαρμογή του άρθρου 2 του νόμου \”GRANDGUILLAUME\” που ρυθμίζει την αγορά των VTC. Η 19η Μαΐου είναι ένα σημαντικό βήμα για την άρση των περιορισμών για τις περισσότερες επιχειρήσεις της χώρα μας. Τα ταξί έχουν να παίξουν το ρόλο τους σε αυτήν την πολύ ελπιδοφόρα ανάκαμψη. Την ημερομηνία αυτή, ο γαλλικός πληθυσμός θα ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος των ελευθεριών του για κατανάλωση, κυκλοφορία, ζωή. Πολλές εταιρείες ταξί έχουν αποδυναμωθεί από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση και ορισμένες χρειάζονται μεγάλη στήριξη για να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους. Από το 2016 ζητάμε από την Κυβέρνηση να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ψηφιστεί. Όσο παραμένουν κωφοί στα αιτήματά μας δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της διαμαρτυρίας και των κινητοποιήσεων. \”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...