Η Free Now θέλει αύξηση της προμήθειας που καταβάλουν οι οδηγοί ταξί στο Λονδίνο, στα πρότυπα της Uber (25%).

Η εφαρμογή  Free Now προειδοποίησε τους οδηγούς της ότι θα πρέπει να αυξήσει τις προμήθειες σε παρόμοιο επίπεδο με την Uber, για να μπορέσει να ανταποκριθεί  στο νέο εργασιακό μοντέλο που ισχύει στην Μεγάλη Βρετανία.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε χιλιάδες οδηγούς ταξί αναφέρει λεπτομερώς γιατί η Free Now θα δυσκολευόταν να εργαστεί με την τρέχουσα μορφή της, εάν στα ταξί παραχωρούσαν παροχές εργαζομένων, όπως ο ελάχιστος μισθός, το επίδομα αδείας και οι κρατήσεις για σύνταξη.

Ο Mariusz Zabrocki, Γενικός Διευθυντής Ηνωμένου Βασιλείου, δηλώνει ότι  η Free Now θεωρεί όλους τους οδηγούς ως επιχειρηματικούς εταίρους, αλλά επισημαίνει ότι ορισμένοι  ζητούν να αντιμετωπίζονται οι οδηγοί ως εργαζόμενοι.

Τον περασμένο μήνα, ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, κάλεσε «όλους τους ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης μίσθωσης» στην πρωτεύουσα, να πληρώσουν στους οδηγούς τους το μισθό που προβλέπετε, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε ότι οι οδηγοί της Uber είχαν το δικαίωμα να θεωρούνται υπάλληλοι.

Ο Δήμαρχος είπε : «Χαιρετίζω την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία είναι μια απόφαση ορόσημο για άτομα που υποφέρουν από χαμηλή αμοιβή και έλλειψη ασφάλειας στην εργασία. Θέλω το Λονδίνο να είναι το καλύτερο μέρος για εργασία. Οι εργαζόμενοι στην ψηφιακή οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών οδηγών μίσθωσης, αξίζουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους και παροτρύνω όλους τους ιδιωτικούς φορείς μίσθωσης στο Λονδίνο να πληρώσουν στους εργαζομένους ότι ορίζει το London Living Wage και να τους δώσουν την ασφάλεια που τους αξίζει. \”

Στη Free Now οι οδηγοί πληρώνουν επί του παρόντος προμήθεια 12,5% + ΦΠΑ (15%), οπότε από κάθε 1.000 £ ναύλων, ο οδηγός κερδίζει 850 £ πριν από τις μειώσεις που αφορούν λειτουργικά κόστη και δαπάνες.

Ο Zabrocki επισημαίνει ότι η προμήθεια της Uber ορίζεται στο 25%, υποδηλώνοντας ότι αυτή η σημαντική διαφορά επιτρέπει στην Uber να καλύψει το κόστος των αλλαγών που προβλέπονται.

Ο Γενικός Διευθυντής του FREE NOW προσθέτει στη συνέχεια: «Οποιοσδήποτε διαμεσολαβητής, συμπεριλαμβανομένου της Free Now, θα χρειαστεί να αυξήσει τις προμήθειες σε παρόμοιο επίπεδο για να αντέξει το νέο μοντέλο εργασίας. Με βάση τα σχόλια των οδηγών, εστιάσαμε στη διατήρηση των προμηθειών όσο το δυνατόν χαμηλότερα.»

Η εταιρεία είναι πιθανό να επικοινωνήσει με τους οδηγούς ταξί τις επόμενες εβδομάδες για να πραγματοποιήσει περαιτέρω έρευνα και να συλλέξει τις απόψεις των οδηγών.

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η Uber συνέταξε ένα πακέτο παροχών  που θα λάβουν όλοι οι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αποτελείται από:

  • Τουλάχιστον ο ελάχιστος μισθός μετά την αποδοχή ενός αιτήματος διαδρομής. Αυτό είναι μια βάση και όχι ένα ανώτατο όριο. Κατά μέσο όρο, οι οδηγοί κερδίζουν 17 £ ανά ώρα στο Λονδίνο και 14 £ στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο όταν οδηγούν για την Uber.
  • Όλοι οι οδηγοί θα πληρώνονται επίδομα άδειας με βάση το 12,07% των εσόδων τους που θα καταβάλλονται σε δεκαπενθήμερη βάση.
  • Οι οδηγοί θα εγγραφούν αυτόματα σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με εισφορές από την Uber.
  • Δωρεάν ασφάλιση σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού, καθώς και γονικές άδειες, οι οποίες ισχύουν για όλους τους οδηγούς από το 2018.
  • Υποστήριξη από το σχέδιο καθαρού αέρα της Uber στο Λονδίνο, το οποίο έχει μέχρι τώρα συγκεντρώσει πάνω από 120 εκατομμύρια λίρες για τους οδηγούς που μεταβαίνουν σε ηλεκτρικό όχημα.
  • Όλοι οι οδηγοί θα διατηρήσουν την ελευθερία να επιλέξουν εάν, πότε και πού οδηγούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...