Τα ταξί της Νέας Υόρκης επιστρέφουν στην πόλη

Ο αριθμός των ταξί που ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι περιορισμοί Covid-19 λιγοστεύουν. Στο NYC Taxi and Limousine Commission στο Queens  διενεργούνται  επιθεωρήσεις και αντικαθιστούν τα μενταγιόν (άδειες) για τους οδηγούς ταξί που επιστρέφουν στο δρόμο. Τα ταξί της Νέας Υόρκης  αδρανοποιήθηκαν  στο μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας, τώρα όμως  ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους καθώς οι περιορισμοί Covid-19 τελειώνουν και οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για ένα πλήρες άνοιγμα , λένε αξιωματούχοι της πόλης.

Αξιωματούχοι της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι ο αριθμός των ταξί που εισέρχονται στην εγκατάσταση επιθεώρησης της ρυθμιστικής αρχής στο Κουίνς έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η μεταλλική ασπίδα που εκδίδεται από την πόλη, δίνει στον οδηγό το δικαίωμα να παίρνει επιβάτες στο δρόμο. Πολλοί οδηγοί ταξί και φορείς εκμετάλλευσης στόλου έβαλαν τα μενταγιόν τους στην αποθήκη  κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού για να εξοικονομήσουν κόστος, όπως η ασφάλιση, που μπορεί να ανέλθει σε αρκετές χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

\"\"

Το γκαράζ TLC στο Queens σφίζει από ζωή  τις τελευταίες εβδομάδες.

Το TLC, το οποίο ρυθμίζει περίπου 13.500 άδειες στην πόλη, δεν δίνει  δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των αδειών που είναι σε αδράνεια .  Ωστόσο, ο Rubin Varghese, ο οποίος επιβλέπει το συνεργείο της  TLC στο Queens, δήλωσε ότι η προσέλευση των οδηγών έχει σημειώσει ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα ταξί βασίζονται στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Μανχάταν και στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης για τις περισσότερες από τις διαδρομές  τους. Ο μέσος όρος των ναύλων  για ταξί την ημέρα έπεσε κατά 97% στα 119.000 $ από 3,6 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με μια ανάλυση της Wall Street Journal από τα δεδομένα  της TLC. Τα έσοδα μειώθηκαν στο 75% έως 85% κάτω από τα επίπεδα προ-πανδημίας για το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου έτους.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί σε όλη την πόλη τις επόμενες εβδομάδες καθώς τα όρια χωρητικότητας αυξήθηκαν και η απαγόρευση στα μπαρ, τα εστιατόρια, τα καταστήματα λιανικής και τους χώρους ψυχαγωγίας δεν ισχύουν πια. Ωστόσο  τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που απαιτούνται  από τους ανθρώπους  διατηρούνται  στα 6 πόδια.

Τα αεροδρόμια , φιλί ζωής για τα ταξί

Οι Nicholas Williams και Adriel Gonzalez, συνιδρυτές της  Drive Sally, μιας εταιρείας ενοικίασης μετοχών και ταξί, δήλωσαν ότι 200 από τα 300 ταξί  που διαχειρίζονται για λογαριασμό των ιδιοκτητών ήταν ακινητοποιημένα  κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

\"\"

Ο κ. Gonzalez είπε ότι μέχρι στιγμής 30 ταξί  έχουν επιστρέψει στο δρόμο. Σύμφωνα με τον ίδιο  τα μέσα ημερήσια έσοδα για τα οχήματα της εταιρείας από τις διαδρομές των αεροδρομίων ήταν περίπου 38.000 $ τον Απρίλιο, δηλαδή  αύξηση 55% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο προ-πανδημίας που τα ημερήσια έσοδα ήταν περίπου 100.000 $.

Ορισμένοι οδηγοί λένε ότι οι δρόμοι και τα αεροδρόμια δεν έχουν τόση δουλειά ώστε να δικαιολογούν την επιστροφή στα ταξί τους. Ο Μοχάμεντ Ισμαήλ, 71 ετών, δεν οδήγησε από τον Μάρτιο του 2020. Ο κ. Ισμαήλ είπε ότι άλλοι οδηγοί δεν βγάζουν αρκετά χρήματα για να τον πείσουν ότι αξίζει να επιστρέψει στο όχημά του. Έχει επιβιώσει μέχρι τώρα χάρη στα εισοδήματα κοινωνικής ασφάλισης και στις πληρωμές ανεργίας. «Όταν όλα είναι φυσιολογικά, θα επιστρέψω στη δουλειά», είπε.

Ο αριθμός των κίτρινων ταξί στους δρόμους της Νέας Υόρκης μειώθηκε σε περίπου 2.200 τον Απρίλιο του περασμένου έτους από 11.300 έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με την ανάλυση του περιοδικού TLC. Μέχρι το τέλος του έτους, ο αριθμός των ταξί στους δρόμους κάθε μήνα είχε σταθεροποιηθεί σε πάνω από 5.000.

\"\"

Ο Peter DeSantis, 67 ετών, επιβίωσε μεταφέροντας εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Εργάστηκε επίσης για ένα πρόγραμμα της πόλης που προσέλαβε οδηγούς για να παραδίδει φαγητό στους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Δούλεψε βάρδιες 10 ωρών, μερικές φορές έξι ημέρες την εβδομάδα και κέρδιζε λιγότερα από 200 $ την ημέρα, εξαιρουμένων των εξόδων.

Τα ταξί πραγματοποίησαν 62.000 διαδρομές την ημέρα, κατά μέσο όρο, τον Μάρτιο. Αυτό είναι περίπου 72% χαμηλότερο από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά ο υψηλότερος  αριθμός από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία.

Η επίτροπος της TLC, Aloysee Heredia Jarmoszuk, δήλωσε ότι αναμένει περισσότερα ταξί στους δρόμους τις προσεχείς εβδομάδες ,καθώς θα αρθούν οι απαγορεύσεις σε μπαρ και εστιατόρια. Περισσότερα ταξί θα επιστρέψουν τους επόμενους μήνες καθώς ο τουρισμός αυξάνεται και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία, είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...