Αυστρία : O διάδρομος τιμών άνοιξε το δρόμο της Uber και στο Γκρατς

Από την 1η Ιουνίου 2021, η περιφέρεια της Στυρίας στην Αυστρία  θα έχει νέα τιμολόγια ταξί και, για πρώτη φορά, ελάχιστες αλλά όχι μέγιστες χρεώσεις για προμισθωμένες διαδρομές. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, η Uber ξεκινά να δραστηριοποιείται και στο Γκρατς. Ο νέος νόμος περί περιστασιακής κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και  ρυθμίζει την αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό και τα ταξί ως ένα ενιαίο εμπόριο που, μεταξύ άλλων, δεσμεύεται από το τιμολόγιο που ορίζουν οι αντίστοιχες κρατικές αρχές. Όταν το κράτος δεν έχει εκδώσει τιμοκατάλογο για τα ταξί, η τιμολόγηση παραμένει εντελώς ελεύθερη.

Από τον Ιούνιο του 2021, η πρωτεύουσα της Στυρίας, το Γκρατς και η γύρω περιοχή θα έχουν ελάχιστο τιμολόγιο 1,80 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Οι επιβάτες που παραγγέλνουν ταξί μέσω ραδιοταξί ή εφαρμογής  θα λαμβάνουν  μια προσφορά σε μια καθορισμένη τιμή με βάση την απόσταση που πρέπει να διανυθεί συμπεριλαμβανομένης  της ελάχιστης τιμής. Σε διαφορετική περίπτωση, ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται κανονικά σύμφωνα με την ισχύουσα τιμή που καταγράφει το ταξίμετρο.

Για το Γκρατς, το βασικό τέλος (ελάχιστη χρέωση)   στο νέο τιμολόγιο ταξί παραμένει αμετάβλητο στα 3,90 ευρώ. Από τις 6 π.μ. έως τις 8 μ.μ. (ημερήσιο τιμολόγιο) η τιμή αυξάνεται από 1,50 ευρώ σε 1,80 ευρώ έως τα 12 χιλιόμετρα και από 1,90 ευρώ σε 2,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο μετά τα 12 πρώτα  χιλιόμετρα. Τα νυχτερινά ταξίδια μεταξύ 8 μ.μ. και 6 π.μ. (νυχτερινή χρέωση), καθώς και Κυριακές και αργίες έως 12 χιλιόμετρα θα κοστίζουν 2 ευρώ ανά χιλιόμετρο αντί 1,70 ευρώ και από το 12ο χιλιόμετρο αντί 1,90 ευρώ μετά την αλλαγή τιμολογίου 2, 30 ευρώ.

Στην υπόλοιπη Στυρία, η ελάχιστη χρέωση των 4 ευρώ παραμένει, το ημερήσιο τιμολόγιο έως 5 χλμ  κοστίζει 2,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο (προηγουμένως 2 ευρώ) και μετά από 5 χιλιόμετρα, 2,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο (προηγουμένως 1,90 ευρώ). Η νυχτερινή χρέωση καθώς και τα ταξίδια τις Κυριακές και τις αργίες χρεώνονται 2,70 ευρώ ανά χιλιόμετρο (αντί 2,30 ευρώ) έως τα 5 χιλιόμετρα και 2,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο ( από 1,90 ευρώ ) μετά από 5 χιλιόμετρα.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών  η Uber βρήκε πρόσφορο έδαφος και μετά  το Σάλτσμπουργκ  και τη Βιέννη  προσφέρει προ-κράτηση εκδρομών με την εφαρμογή \”UberX\” με σταθερή τιμή και στο Γκρατς από τις 3 Μαΐου 2021.  Η αυθαίρετη τιμολόγηση που είναι ακατανόητη για τους καταναλωτές δεν πραγματοποιείται με σταθερό τιμολόγιο. Ωστόσο, σε περιόδους υψηλής ζήτησης, η Uber θα μπορούσε να φέρει την «υπερβολή της τιμής», επειδή η Στυρία δεν έχει ανώτατο όριο για τις διαδρομές  που έχουν κλείσει οι επιβάτες. Ενδέχεται τότε να χρειαστεί να πληρώσουν πολύ παραπάνω από την κανονική τιμή εάν υπάρχει υψηλή ζήτηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...