Πίεση της Uber προς τις επαρχίες του Καναδά για να αποφύγει το νόμο περί προτύπων απασχόλησης

Για να καταλάβετε τι κάνει η Uber, κοιτάξτε το Ηνωμένο Βασίλειο και την Καλιφόρνια, λέει η δικηγόρος Alexandra Monkhouse
Σε μια πρόσφατη επαφή με τις επαρχιακές κυβερνήσεις, η Uber Canada υποστηρίζει ότι έρχονται νέα οφέλη και προστασία για τους ταξιτζήδες που βασίζονται σε εφαρμογές. Ενώ η πρόταση παρουσιάζεται ως δέσμευση που εμπνέεται από την πανδημία για ενίσχυση των μέσων διαβίωσης των ευάλωτων εργαζομένων, οι δικηγόροι και τα συνδικάτα ταξί και απασχόλησης θεωρούν ότι είναι καιρός να γίνει ταξινόμηση των οδηγών της ως εργαζομένων. Άλλωστε το δικαιούνται με βάση το νόμο περί προτύπων απασχόλησης.
Σύμφωνα με την πρόταση της Uber, που ονομάζεται Flexible Work +, η πανδημία COVID-19 έστρεψε την προσοχή στο « εργασιακό σύστημα του Καναδά στο οποίο ορισμένοι εργαζόμενοι λαμβάνουν παροχές και προστασία, ενώ άλλοι όχι.» Η εταιρεία αναφέρει ότι πιέζει τις επαρχιακές κυβερνήσεις να «ορίσουν ένα νέο πρότυπο που συνδυάζει την ελευθερία της ανεξάρτητης εργασίας με νέα οφέλη και προστασία».
«Υπάρχει αυτή τη στιγμή η μεγάλη συζήτηση στο Οντάριο, για το αν οι οδηγοί της Uber είναι υπάλληλοι ή ανεξάρτητοι επαγγελματίες. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα αλλάξει το καθεστώς απασχόλησης υπέρ των εργαζομένων», λέει η Alexandra Monkhouse, δικηγόρος στο Monkhouse Law Employment Lawyers. «Γι \’αυτό προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους την κυβέρνηση.»
Η Uber καλεί τις κυβερνήσεις να απαιτήσουν από τις εφαρμογές κινητικότητας και παράδοσης φαγητού να παρέχουν στους εργαζόμενους, ασφάλιση υγείας, κάλυψη για εξετάσεις όρασης και οδοντιατρικής περίθαλψης, παροχές για δίδακτρα και έξοδα εκπαίδευσης και αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης. Η εταιρεία είπε επίσης ότι οι εφαρμογές πρέπει να παρέχουν επιπλέον εκπαίδευση και εργαλεία, έτσι ώστε οι οδηγοί και οι ταχυμεταφορείς να «αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι».
Παράλληλα με τα αιτήματά της, η Uber έχει συμπεριλάβει μερικά παραδείγματα για το πώς θα συνδράμει σε αυτές τις αλλαγές. Η εταιρεία θα βελτιώσει την εκπροσώπηση των εργαζομένων, θα βελτιώσει τη διαφάνεια των κερδών, ώστε οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν τι μπορούν να περιμένουν ότι θα κερδίσουν. Η εταιρεία υπόσχεται επίσης να «επενδύσει στη διά βίου μάθηση» για τους οδηγούς και τους υπαλλήλους παράδοσης φαγητού.
«Η Uber διατύπωσε την πρότασή της με δημόσια ανακοίνωσή, ζητώντας από την επαρχία του Οντάριο να παρέχει ορισμένα οφέλη. Ωστόσο, αυτό που κάνει στην πραγματικότητα η Uber είναι ότι πιέζει το Οντάριο και τις άλλες επαρχίες για να εξαιρεθούν οι οδηγοί από τα πρότυπα απασχόλησης », λέει ο Joshua Mandryk, δικηγόρος-εργατολόγος της Goldblatt Partners LLP.
«Η Uber θα μπορούσε να προσφέρει αυτά τα οφέλη, αυτή τη στιγμή. Η Uber υπονοεί στα μηνύματά της ότι κατά κάποιον τρόπο, δεν μπορεί να προσφέρει αυτά τα οφέλη, όταν δεν υπάρχει νόμος που να την εμποδίζει να το κάνει », λέει.

Σε δήλωση προς τους Law Times, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Uber, Andrew Macdonald, δήλωσε ότι το 81% των οδηγών και των εργαζομένων παράδοσης φαγητού που ερεύνησε η εταιρεία, προτίμησαν το μοντέλο Flexible Work + έναντι του ορισμού τους ως εργαζόμενοι υπάλληλοι. «Το Flexible Work + είναι μια πρόταση που προσφέρει οφέλη και προστασία στους εργαζόμενους, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία που χρειάζονται. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι αυτό που λένε οι οδηγοί και οι εργαζόμενοι παράδοσης φαγητού \”, δήλωσε ο Macdonald.
Η United Food and Commercial Workers Canada είπαν ότι οι προσπάθειες πίεσης της Uber είναι «κυνικό τέχνασμα» για την αποφυγή της εργατικής νομοθεσίας και τη διατήρηση του ελέγχου επί των εργαζομένων της.
«Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Και αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση », λέει ο Mandryk. «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δημιουργεί μια μόνιμη τάξη εργαζομένων, δεν θα πρέπει να παγιδεύει τους Uber courier και τους οδηγούς σε κατώτατους μισθούς και επισφαλή απασχόληση. Θα πρέπει να λάβει μέτρα για την υποστήριξη και την επιβολή των δικαιωμάτων τους. \” Για να καταλάβουμε τι κάνει η Uber στο Οντάριο, είναι σημαντικό να κοιτάξουμε το Ηνωμένο Βασίλειο και την Καλιφόρνια, λέει ο Monkhouse.
Η Ομοσπονδία Εργασίας του Οντάριο δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Uber στον Καναδά αποτελούν αντιγραφή της στρατηγικής της στην πρόταση 22 της Καλιφόρνιας – την πρωτοβουλία \”Drivers εφαρμογών ως εργολάβοι και πολιτικές εργασίας\”, στην οποία η Uber και άλλοι εργοδότες ψηφιακών πλατφορμών ξόδεψαν 224 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, για να επιβάλλουν στην κρατική κυβέρνηση το δικό τους εργασιακό μοντέλο.
Στις 11 Φεβρουαρίου, τέσσερις οδηγοί που βασίζονται σε εφαρμογές και το Service Employees International Union υπέβαλαν αγωγή για να κηρυχθεί η πρόταση 22 αντισυνταγματική και μη εκτελεστή. Στη συνέχεια, στις 19 Φεβρουαρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι οι οδηγοί της Uber ταξινομούνται ως εργαζόμενοι, και όχι ως αυτοαπασχολούμενοι, και δικαιούνται αμοιβή διακοπών, ελάχιστο μισθό και αυτόματη εγγραφή στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Η απόφαση επηρέασε τους 70.000 οδηγούς του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Οι οδηγοί της Uber και άλλοι εργαζόμενοι σε ψηφιακές πλατφόρμες στο Οντάριο και σε όλη τη χώρα – και στην πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο- αγωνίζονται για τα δικαιώματα στο χώρο εργασίας τους και κερδίζουν», λέει ο Mandryk.
Στο Οντάριο εκκρεμεί μια δικαστική απόφαση για την Uber Technologies Inc . Οι οδηγοί της Uber προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για να υποστηρίξουν ότι είναι υπάλληλοι και όχι ανεξάρτητοι εργολάβοι και δικαιούνται παροχές βάσει του νόμου περί προτύπων απασχόλησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...