Ο Δήμος του Πόρτο επιδοτεί την υπηρεσία ταξί για εμβολιασμό με σταθερό κόστος: δύο ευρώ ανά διαδρομή πληρώνει ο επιβάτης, μέχρι 6 ευρώ ανά διαδρομή ο Δήμος.

Η μεταφορά με ταξί στους χώρους εμβολιασμού είναι διαθέσιμη στους κατοίκους του Πόρτο από την προηγούμενη Τρίτη. Τα ταξίδια μετ \’επιστροφής κοστίζουν 4 €, μια λύση η οποία επιτρέπει την ταχεία κινητικότητα και  δυναμώνει τον κλάδο που υπέστη τεράστιες απώλειες λόγω της πανδημίας.

Το Επιμελητήριο του Πόρτο υποστηρίζει, την μεταφορά με ταξί από και προς τους χώρους εμβολιασμού κατά του Covid-19, μετά το κλείσιμο μιας συμφωνίας συνεργασίας με τα δύο ραδιοταξί της πόλης. Το κόστος ανά ταξίδι είναι μόλις 2 €. Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη με τους Raditáxis και Táxis Invicta, τους δύο μοναδικούς σταθμούς ταξί στην πόλη, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν από κοινού 691 από τις 699 άδειες ταξί που έχουν χορηγηθεί στην πόλη.

\"\"

Ο πολίτης μπορεί να ζητήσει ταξί, και μπορεί επίσης να συνοδεύεται από μέλος της οικογένειας ή κάποιο φίλο. Το ταξίδι μετ \’επιστροφής, έχει συνολικό κόστος 4 €. Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος αναφέρει ότι \”αυτή η συνεργασία επιτρέπει την εγγύηση μιας γρήγορης, βολικής και οικονομικής λύσης κινητικότητας\”, με το ίδιο κόστος που θα είχε ένα εισιτήριο με λεωφορείο (2 €).

«Η υπηρεσία μεταφοράς με ταξί έχει επίσης το πλεονέκτημα της πρόσβασης σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το δίκτυο μετρό, λεωφορείων ή τρένων, διευκολύνοντας επίσης τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα», προσθέτει η ανακοίνωση της  τοπικής αρχής. Για κάθε ταξίδι, ο Δήμος του Πόρτο θα επιβαρύνεται με το κόστος μεταφοράς έως και τη μέγιστη τιμή των 6 ευρώ. Στη συμφωνία συνεργασίας, ο δήμος τονίζει επίσης ότι ο τομέας των ταξί στην πόλη του Πόρτο εκπληρώνει «μια ουσιαστική λειτουργία της συμπλήρωσης του δημόσιου αγαθού της μεταφοράς επιβατών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...