Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί της Σεβίλλης για αθέμιτο ανταγωνισμό από τα VTC και καταγγελία για στενή συνεργασία του Δημάρχου με την Uber

Πορεία διαμαρτυρίας οργάνωσε η Elite Taxi της Σεβίλλης, καταγγέλλοντας το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για πλημμελή έλεγχο στα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό.

          Ο Πρόεδρος της Ένωσης Rafael Buena εξήγησε ότι αυτοκίνητα της Uber και της Cabify, αφενός μεν εκμεταλλεύονται την υποχρεωτική –από το κράτος– αναστολή δραστηριότητας σε καθημερινή βάση του 33% του στόλου των ταξί, αφετέρου την αδράνεια της Υπηρεσίας Ειδικής Μεταφοράς (SETI) που είναι αρμόδια για τους ελέγχους. Το προσωπικό της τοπικής αστυνομίας έχει μειωθεί στο 50% (λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση του Covid-19) και ειδικά στο αεροδρόμιο και στον σιδηροδρομικό σταθμό εκτελεί μόνο μία βάρδια ή το πρωί ή το απόγευμα.

          Επιπλέον, η Elite Taxi βάλλει κατά του Δημάρχου καθώς σε μια πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το New Economy Forum (NEF), o Juan Espadas (Δήμαρχος της Σεβίλλης) και ο γενικός διευθυντής της Uber στην Ισπανία Juan Galiardo, δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στην συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου να βελτιώσουν την κινητικότητα με τα μέσα μεταφοράς στην πόλη.

          Η Elite Taxi φοβάται μήπως ο Δήμος της Σεβίλλης αναθέσει την διαχείριση της τεχνολογικής πλατφόρμας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υπηρεσιών ταξί της πόλης (δεσμεύεται για πολλά χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο) στην αμερικανική πολυεθνική.     

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...