Uber και Lyft καθιέρωσαν πρόσθετες χρεώσεις στους πελάτες τους στην Καλιφόρνια

Οι επιβάτες πληρώνουν το μάρμαρο…

          Με κάθε είδους υποσχέσεις, οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας ενθαρρύνθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση που έφεραν η Uber και η Lyft, έτσι ώστε οι οδηγοί που συνεργάζονται μαζί τους να μην θεωρούνται υπάλληλοι. Για την ενθάρρυνση αυτή δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια. Η τελική ρύθμιση προβλέπει ελάχιστες κοινωνικές παροχές για τους οδηγούς, αυτές όμως φαίνεται ότι τις χρεώνονται οι πελάτες.

          Χάρη στην εκστρατεία, η οποία πραγματοποιήθηκε με τεράστιους οικονομικούς πόρους –κυρίως– των δύο εταιρειών και την επακόλουθη επιτυχία στην ψηφοφορία, οι ψηφιακές πλατφόρμες κατάφεραν να αποφύγουν την αναταξινόμηση των οδηγών τους. Τα οφέλη για τους εργαζόμενους στην Καλιφόρνια πληρώνονται πλέον από τους πελάτες μέσω των πρόσθετων χρεώσεων που επέβαλλαν οι εταιρείες. Η Uber για παράδειγμα, χρεώνει 1,5 δολάριο ανά διαδρομή και 2 δολάρια για παραδόσεις τροφίμων, όπως ανέφερε η εφημερίδα Financial Times.

          Στην καμπάνια California Proposition 22, οι εταιρείες αυτές δεν ανέφεραν σχέδια για πρόσθετες χρεώσεις, ούτε ήταν μέρος των συνθημάτων τους. Η Shona Clarkson επισημαίνει στην ίδια εφημερίδα: «Ούτε οι πελάτες, ούτε οι οδηγοί θα πρέπει να επιβαρυνθούν με το κόστος αυτών των πενιχρών πλεονεκτημάτων. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη που υποσχέθηκαν αυτές οι εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν προσφέρουν καμία προστασία στους εργαζόμενους, ειδικά τώρα, εν μέσω αυτής της θανατηφόρας πανδημίας».

          Ο νέος νόμος εγγυάται στους εργαζόμενους των ψηφιακών πλατφορμών ελάχιστη αμοιβή 15,60 δολαρίων ανά ώρα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν αυτό εφαρμοζόταν σε εθνικό επίπεδο, το κόστος για την Uber θα ήταν 400 εκατομμύρια δολάρια περίπου. Για να προλάβουν αυτές τις εξελίξεις, οι εταιρείες εφαρμόζουν την τακτική πρόσθετων χρεώσεων, τις οποίες επιβαρύνονται οι πελάτες. Αυτοί λοιπόν που ψήφισαν υπέρ της Uber και της Lyft πληρώνουν τώρα το μάρμαρο…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...