Κίτρινο ποτάμι στο Βερολίνο

Πάνω από 1.000 ταξί διαδήλωσαν για την επικείμενη τροποποίηση του Κανονισμού

          Πάνω από 1.000 ταξί συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο και στη συνέχεια με αργή πορεία διαδήλωσαν στους δρόμους της Γερμανικής πρωτεύουσας. Για μια ακόμη φορά οι ταξιτζήδες διατύπωσαν τα αιτήματα του κλάδου τους για δίκαιη τροποποίηση του νόμου περί επιβατικών μεταφορών (PBeFG). Ζητούν να μην καταργηθεί η διάταξη που ορίζει ότι η κράτηση ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με οδηγό θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την επιβίβαση του πελάτη στο όχημα και φυσικά να διατηρηθεί η υποχρέωση του ενοικιαζόμενου οχήματος να επιστρέψει στην έδρα του μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής.

\"\"

          «Πρέπει να αποδεχθούμε σιωπηλά ότι θα χάσουμε τις δουλειές μας; Όχι, βέβαια. Ποτέ», λέει ο Murat Enkan, ένας από τους διαδηλωτές. Ένας συνάδελφός του, ο Timucin Campinar, προσθέτει: «Εμείς οι οδηγοί ταξί είμαστε υπέρ του κράτους δικαίου. Δεν είμαστε μεγάλες εταιρείες, αλλά εργαζόμενοι που προσπαθούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Η κα Μέρκελ και οι υπουργοί της πρέπει να καταλάβει ότι εμείς πληρώνουμε φόρους στη Γερμανία, όχι η Uber. Αυτό δεν καταλαβαίνει ο υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer».

\"\"

          Ο Michael Fischer προτρέπει τους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγροτών που είναι κάθε μέρα στο δρόμο. «Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε μια τελική απόφαση για το νόμο που ίσως είναι καθοριστική για την τύχη της βιομηχανίας ταξί. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση τώρα. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Έχουμε επιχειρήματα. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια».

\"\"

          Ο Κάρστεν Ράιχερτ, εκπρόσωπος του Συνδικάτου Ταξί του Βερολίνου έδειχνε ιδιαίτερα ενοχλημένος. «Υπάρχουν πάνω από 1.000 ταξί εδώ. Είμαστε μπροστά στα γραφεία του κόμματος SPD και δεν βγήκε κανείς να πει κάτι. Είναι ντροπή τους». Να υπενθυμίσουμε ότι η τροποποίηση του Κανονισμού είναι πρωτοβουλία του συγκεκριμένου κόμματος και του CDU. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ταξί της Γερμανίας Michael Oppermann, πρόσθεσε: «Τα περισσότερα κόμματα αρχίζουν σιγά-σιγά και αποδέχονται τις θέσεις μας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και στο τέλος πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...