Οι οδηγοί ταξί μπλόκαραν τη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη

Ζητούν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση για τον κλάδο, και
Διαγραφή μέρους ή το σύνολο των χρεών που έχουν συσσωρευτεί από την δανειοδότηση για την αγορά των αδειών τους.

Δεκάδες οδηγοί ταξί διέκοψαν την κυκλοφορία στην γέφυρα του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για την πενιχρή οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ενώ ο κλάδος τους έχει υποστεί τεράστιες απώλειες λόγω της πανδημίας. Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, η πτώση του μεταφορικού έργου εκτιμάται στο 80% περίπου.

\"\"
Οι οδηγοί ταξί κατέλαβαν με τα οχήματά τους και τις τρεις λωρίδες της γέφυρας, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στα πλακάτ που κρατούσαν κυριαρχούσαν οι φράσεις «SOS» και «Feed your people». Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων Ταξί της Νέας Υόρκης, η οποία εκπροσωπεί περίπου 21.000 επαγγελματίες οδηγούς. Στα αιτήματά τους για μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση προστέθηκε και αυτό της βοήθειας για την αποπληρωμή του χρέους για την αγορά των αδειών.

\"\"
Η αξία μιας άδειας έφτασε το 1 εκατομμύριο δολάρια το 2014 και σήμερα δεν ξεπερνά τις 120.000 δολάρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, 5.000 οδηγοί ταξί να φορτωθούν ένα «αιώνιο» χρέος. Από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, οι οδηγοί ταξί κατευθύνθηκαν στα γραφεία του γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Chuck Schumer, ο οποίος σε συνομιλία μαζί τους υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία τους, για να πείσουν την κυβέρνηση να διαγράψει μέρος ή το σύνολο των χρεών τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...