Πληρωμή χωρίς μετρητά και χωρίς pos αλλά με λειτουργία σάρωσης στα γερμανικά ταξί

Η υπηρεσία αφορά όλους τους χρήστες της εφαρμογής Taxi.de που ανήκει στην BZP (Γερμανική Ομοσπονδία Ταξί)

\"\"

Η εφαρμογή Taxi.de η οποία ανήκει στη Γερμανική Ομοσπονδία Ταξί παρέχει τώρα μία υπηρεσία πληρωμής χωρίς μετρητά και χωρίς συσκευή ανάγνωσης πιστωτικών καρτών (pos) για όλα τα ταξί. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσα από ένα προϊόν που σχεδίασε η Talex Mobile GmBH από το Αμβούργο. Προς το παρόν, η επιλογή πληρωμής επεκτείνεται στις πιστωτικές κάρτες Visa, Mastercard και American Express αλλά και από υπηρεσίες πληρωμών Applepay και Googlepay.
Όσοι επιβάτες έχουν κάνει κράτηση μέσω της εφαρμογής Taxi.de λαμβάνουν ένα μήνυμα που τους εξηγεί τη νέα δυνατότητα πληρωμής που έχουν. Μέσα στο ταξί υπάρχει ήδη ένας κωδικός QR, ο οδηγός τους δίνει ένα Pin και μετά μπορούν να πληρώσουν είτε με την πιστωτική τους κάρτα (σκανάρισμα), είτε μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.
Το γεγονός ότι διανύουμε μια άσχημη περίοδο λόγω πανδημίας, εξηγεί το γεγονός ότι σχεδόν το 1/3 των ταξί στη Γερμανία παρέχει αυτή τη δυνατότητα πληρωμής. Η πληρωμή γίνεται χωρίς καμία επαφή και χωρίς καμία πρόσθετη συσκευή μέσα στο ταξί. Το κόστος για τον οδηγό είναι 12 σεντ ανά συναλλαγή συν ένα μικρό τέλος επεξεργασίας για την εφαρμογή Taxi.de.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...