Elite Taxi Barcelona : Ζητάμε ξεκάθαρη θέση-δέσμευση από τα πολιτικά κόμματα για την Uber και την Cabify

Πλησιάζει μια εκλογική διαδικασία για το κοινοβούλιο της Καταλονίας, και η Ένωση Ταξί Elite Barcelona απαιτεί από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν μια σαφή θέση σχετικά με την οικονομία των ψηφιακών πλατφορμών , και ειδικά με εταιρείες όπως η Uber και η Cabify, που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ολλανδία και το Ντελαγουέρ αντίστοιχα. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει :
‘’ Είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για την Καταλονία και το υπόλοιπο ισπανικό κράτος, που επηρεάζει σοβαρά το σύστημα δημόσιας υγείας, με όλο και περισσότερες δυσκολίες και αντιπαραθέσεις για το μέλλον των συντάξεων, και γενικά με ένα δημόσιο σύστημα που τιμωρείται σοβαρά, με χρέος και έλλειψη εισοδήματος και πόρων.
Για αυτόν τον λόγο, είναι αδιανόητο ότι από κάποιο πολιτικό σχηματισμό, να προωθηθούν και να ευνοηθούν πλατφόρμες που εξάγουν όλο το εισόδημά τους σε διαφορετικά φορολογικά συστήματα. Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι το ίδιο για όλους τους πολίτες και οι πολιτικοί να μην ξεχνούν ότι όταν διαφοροποιούνται από αυτό, απομακρύνονται από την οικονομική πραγματικότητα των ψηφοφόρων τους.
Κάθε πολιτικό κόμμα που προωθεί αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες, με έδρα στους φορολογικούς παραδείσους, συμβάλλει άμεσα στην καταστροφή του κράτους πρόνοιας, του οποίου ανήκουν και ζουν. Τέτοια στήριξη αποτελεί μια από τις χειρότερες εξαπατήσεις που μπορούν να υποστούν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι.
Η Elite Barcelona δεν υπάρχει για να κρυφτεί σε κρίσιμες στιγμές όπως γίνεται με περιφερειακές εκλογές. Δεν είναι ώρα για χλιαρές πολιτικά θέσεις. Είναι καιρός να απαιτήσουμε περισσότερες απαντήσεις και δεσμεύσεις από ποτέ. Μας φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό ότι τα τελευταία δύο χρόνια από την Κυβέρνηση της Καταλονίας, αυτές οι πλατφόρμες όπως η Uber και η Cabify, που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, καθώς και κάποιες εταιρείες από την Μαδρίτη, όπως η Vector Ronda και η Moove Cars, έχουν γίνει τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης.
Όλα αυτά εις βάρος σχεδόν 13.000 καταλανικών ιδιοκτητών ταξί, άλλων 3.000 μισθωτών σε ταξί και περίπου 600 παραδοσιακών καταλανικών VTC, που αντιπροσωπεύουν τόσους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς οδηγούς.
Έχουν περάσει δύο χρόνια από την ψήφιση ενός νομοθετικού διατάγματος, το οποίο υποτίθεται ότι θα πρέπει να ρυθμίζει τους VTC στην Καταλονία, ένα διάταγμα που εγκρίθηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση τα PP και Ciudadanos, αλλά το οποίο καταπατείται συστηματικά. Αυτό δείχνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη δύναμη αυτών των πλατφορμών που βασίζονται σε φορολογικούς παραδείσους και πώς προωθούνται από την πολιτική, με αποτέλεσμα μια απάτη εναντίον των πολιτών, των δημόσιων ταμείων και 16.600 αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών Καταλανών που εκτελούν το έργο τους, σύμφωνα με το νόμο.

Οι εταιρίες αυτές καταπατούν τον κανόνα που ορίζει ότι η κράτηση πρέπει να γίνει 15 λεπτά πριν από την παραλαβή του επιβάτη, δρουν με απόλυτη ατιμωρησία, κάνουν άγρα σε αεροδρόμια, σταθμούς και πλατείες, και όλα αυτά χωρίς κανένα είδος εποπτείας.
Από το Τμήμα Μεταφορών της Generalitat, έχουν επινοήσει έναν τρόπο ώστε τα VTC να μην μπορούν να εντοπιστούν και επομένως να ελεγχθούν. Αυτό είναι μια προσβολή ή τουλάχιστον μια κοροϊδία.
Κατά τις πρώτες μέρες της πανδημίας, είδαμε επίσης τις προσπάθειες της Uber να πλησιάσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Καταλανίας ειδικά με τη βοήθεια του RACC, ενός από τους συμμάχους της στην Καταλονία, ενός ιδρύματος με ειδική επιρροή στην καταλανική πολιτική.
Πρέπει να πούμε ότι παρά όλα αυτά τα σοβαρά γεγονότα, στην Καταλονία δεν έχουν γίνει τόσο άσχημα πράγματα όπως στην Μαδρίτη. Εκεί έχουν παραδοθεί δημόσια χρήματα από το σύστημα υγείας σε μια εταιρεία που εδρεύει σε φορολογικό καταφύγιο, όπως η Uber, με αξία κοντά στα 1.000.000 ευρώ. Αυτό είναι μια μεγάλη απάτη για τους φορολογούμενους, ενώ ο τομέας των ταξί στη Μαδρίτη πεθαίνει.
Θέλουμε να μάθουμε πού κατευθύνεται η Καταλονία και πού κατευθύνονται τα πολιτικά κόμματα στην Καταλονία, θέλουμε να μάθουμε αν προορίζονται για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Θέλουμε να μάθουμε εάν το δημόσιο σύστημα έχει σημασία, και αν στη χειρότερη και πιο δύσκολη στιγμή για το σύστημα υγείας μας, τα συμφέροντα δύο πολυεθνικών που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, είναι πάνω από την υποστήριξή του, πάνω από τις συντάξεις των πολιτών, πάνω από την εκπαίδευση και άλλες βασικές δημόσιες υποδομές.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την ιδιαίτερη στιγμή που ζούμε, και ως εκ τούτου γνωρίζουμε περισσότερο από ποτέ τη σημασία ενός δημόσιου συστήματος που είναι τόσο εξασθενημένο αυτήν τη στιγμή.
Κανένας νόμος που ευνοεί το ξέπλυμα χρήματος, κανένας νόμος που θα ευνοήσει τα συμφέροντα των Uber, Cabify, Vector Ronda, Moove Cars και Auro New Transport, δεν θα είναι αποδεκτός.
Σκεφτείτε σοβαρά τι είναι η Uber ή η Cabify και τι καταστρεπτικές συνέπειες έχει η παρουσία τους στην εθνική οικονομία. Αν υπήρχε εθνική συνείδηση όλοι οι πολιτικοί, όλα τα κόμματα θα έπρεπε να νομοθετήσετε για να απαγορεύσετε την λειτουργία σε μια πολυεθνική με φορολογική έδρα στις Κάτω Χώρες, το Ντελαγουέρ, κ.λπ.
Μην ξεχνάτε ότι τα ταξί αποτελούν μια από τις \”σημαίες\” των δημόσιων υπηρεσιών.’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...