Η Μαδρίτη ενισχύει τον έλεγχο των μεταφορών

80.000 οχήματα και 1.600 μεταφορείς και ψηφιακές πλατφόρμες θα ελεγχθούν για οχήματα και συμβάσεις

Η Περιφέρεια της Μαδρίτης αποφάσισε την ενίσχυση των ελέγχων επιβατικών μεταφορών σε 80.000 οχήματα και 1.600 εταιρείες προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών και να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ ταξί και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό. 
Ο έλεγχος θα γίνεται καθ’ οδόν και με τη χρήση τηλεματικής. Παράλληλα, θα ελεγχθούν 1.600 εταιρείες μεταφορέων και ψηφιακών πλατφορμών, όχι μόνο των οχημάτων τους αλλά και των συμβάσεων που καταχωρούν αυτές οι εταιρείες. 
Το σχέδιο παρουσίασε τη Δευτέρα, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδρίτης Angel Garrido στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικών Μεταφορών.
Ο Garrido τόνισε ότι στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι να επιβληθούν κυρώσεις, αλλά οι επαγγελματίες να κινούνται με σεβασμό και συμμόρφωση στους ισχύοντες κανονισμούς προστατεύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και τις ίσες ευκαιρίες εργασίας. 
Το 2020 η Περιφέρεια της Μαδρίτης πραγματοποίησε 52.725 συνολικούς ελέγχους. Στις 7.600 επιθεωρήσεις που αφορούσαν οχήματα VTC (ενοικιαζόμενα με οδηγό) καταγράφηκαν 2.500 παραβάσεις.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...