Σαρδηνία: Έκτακτη ενίσχυση με 4.000 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη ταξί και κάθε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό

Με στόχο την αντιστάθμιση των οικονομικών ζημιών που προκλήθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας λόγω πανδημίας, η Περιφέρεια της Σαρδηνίας ενέκρινε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης 4 εκατομμυρίων ευρώ για τα ταξί και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.

\"\"
Την πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σχεδιασμού Giuseppe Fasolino. Οι αποδέκτες της ενίσχυσης είναι κάτοχοι αδειών ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό, ανεξάρτητα αν είναι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι ή πρόκειται για εταιρία. Κάθε δικαιούχος θα λάβει 4.000 ευρώ.

\"\"


Σε δηλώσεις του στον Ιταλικό τύπο, ο Fasolino υποστήριξε τα εξής: «Από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κάτω από αντίξοες συνθήκες και σ’ ένα περιβάλλον γενικευμένων απαγορεύσεων. Ο τομέας των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία της Σαρδηνίας, διότι συνδέεται στενά με την τουριστική βιομηχανία. Με το μέτρο της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση στα δεινά όλων αυτών των φορέων που υφίστανται σημαντικές οικονομικές απώλειες λόγω του Covid – 19. Με δραστικά μειωμένα περιθώρια κέρδους και χωρίς άλλους οικονομικούς πόρους θα ήταν δύσκολο να εγγυηθούν την υπηρεσία που παρέχουν.»
Η αποζημίωση για τις εταιρίες επιβατικών μεταφορών και τα ταξί θα καταβληθεί από πόρους που διαχειρίζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο Sassari.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...