Αγγλία : Από το 2024 η Free Now αποκλείει από την πλατφόρμα της όσα Ταξί δεν είναι ηλεκτρικά

Η εφαρμογή Ride-hailing free Now έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργάζεται μόνο με ηλεκτρικά ταξί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2024 και μόνο με ηλεκτρικά ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα από το 2025. Σε όλη την Ευρώπη, η πλατφόρμα κινητικότητας έχει θέσει ως στόχο να κάνει όλα τα ταξίδια της με μηδενικές εκπομπές έως το 2030 και εν τω μεταξύ, ενώ οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται, υπόσχεται να αντισταθμίσει όλες τις εκπομπές από το 2020 και μετά, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης και της αναγέννησης των δασών με φύτευση περισσότερων από 20.000 δέντρων σε ευρωπαϊκές πόλεις.
Στο πλαίσιο του Green Pledge, η Free Now θα συνεργαστεί με οδηγούς, επιβάτες, ρυθμιστικές αρχές, την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, και θα επενδύσει άνω των 20 εκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη οδηγών στην μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.
Για οδηγούς με όχημα ταξί άνω των 12 ετών, έως το 2023 θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση με ηλεκτρικό για να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Free Now. Στο τέλος του 2024, όλες οι άλλες μη ηλεκτρικές μαύρες καμπίνες θα αφαιρεθούν από την πλατφόρμα.
Για παλαιότερα ταξί TX1 και TX2, πρέπει να κάνουν αναβάθμιση σε ηλεκτρική μαύρη καμπίνα πριν από το τέλος του έτους για να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την πλατφόρμα.
Σύμφωνα με την εταιρεία περισσότερα από τα μισά ταξίδια της ολοκληρώνονται με ηλεκτρικά οχήματα. Η Free Now η οποία συγχωνεύτηκε με την Kapten πέρυσι, ισχυρίζεται ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο πράσινο στόλο μαύρων ταξί (το 80% όλων των ηλεκτρικών ταξί στην αγορά του Λονδίνου συνεργάζονται με την Free Now).
Πέρυσι, η Free Now έγινε η πρώτη πλατφόρμα κινητικότητας που επέτρεψε μια αποκλειστικά ηλεκτρική επιλογή κράτησης για επαγγελματίες ταξιδιώτες, αφού ερεύνησε επιχειρηματικούς ηγέτες στο City του Λονδίνου και διαπίστωσε ότι εννέα στους 10 θα έδινε προτεραιότητα στη μετακίνηση με ηλεκτρικό όχημα μετά την πανδημία COVID-19.
Ο Mariusz Zabrocki, Γενικός Διευθυντής της Free Now του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Ως επιχείρηση, διαδραματίζουμε αναπόσπαστο ρόλο στην εξέλιξη της βιομηχανίας ταξί στο Λονδίνο και θέλουμε περισσότερες οικολογικές και καθαρές διαδρομές.
Είμαστε περήφανοι που είμαστε η μόνη εφαρμογή που προσφέρει επιλογές κράτησης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), τόσο για PHV όσο και για ταξί, που επιτρέπει στους επιβάτες να επιλέγουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα όποτε ταξιδεύουν. Βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη γραμμή με περισσότερα από τα μισά ταξίδια μας να έχουν ήδη ολοκληρωθεί με ηλεκτρικά οχήματα και έχουμε τον μεγαλύτερο πράσινο στόλο μαύρων ταξί στο Λονδίνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...