Κοντά στο 50% οι αιτήσεις από ταξιτζήδες για τον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 18 Ιανουαρίου
Στις 25 του μήνα θα αρχίσουν οι πληρωμές για το 1,5 δισ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής 5. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με την διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, τόνισε ότι μόνο το 50% των ταξιτζήδων έχει καταθέσει αίτηση από τον κλάδο. Προέτρεψε δε και τους υπόλοιπους να καταθέσουν την αίτησή τους έγκαιρα.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του MEGA, o κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση λίγων ημερών , αλλά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει σημαντικός αριθμός δυνητικών δικαιούχων που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν την αίτησή τους.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 211.000 αιτήσεις, ενώ η εκτίμηση του Υπουργείου είναι, ότι ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που θα ωφεληθεί από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα φτάσει τις 400.000. Ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας και με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει και 6ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής τον προσεχή Μάρτιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...