Η Uber σπρώχνει στην χρεωκοπία τον καλύτερο συνεργάτη της στην Ισπανία

            Η απόφαση της Uber να επιστρέψει στην αγορά της Βαρκελώνης εκμεταλλευόμενη την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο κλάδος των ταξί, «αδειάζει» την Moove Cars (τον βασικό συνεργάτη της αμερικανικής πολυεθνικής στην Ισπανία). Το μήνυμα που στέλνει η Uber προς τους ταξιτζήδες είναι ότι δεν θα επιστρέψει στην Βαρκελώνη με οχήματα VTC (E.I.X.) αλλά μόνο με ταξί. Προφανώς κανείς δεν την πιστεύει…

          Η Moove Cars είναι ο μεγαλύτερος παίχτης στην αγορά των αδειών VTC στην Ισπανία, με περισσότερες από 4.000 άδειες οι περισσότερες εκ των οποίων στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη. Ειδικά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, τον Μάρτιο του 2018 η εταιρεία αγόρασε 1.000 άδειες VTC. Τα χρήματα προήλθαν από το New York Fund King Street μετά από προσπάθειες των συνιδιοκτητών Jaime Castellanos και Jon Riberas και εκτιμάται ότι ήταν περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ.

          Σύμφωνα με το περιοδικό «Business Insider», η Moove Cars βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο, καθώς δυσκολεύεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες ταμειακές ροές για την αποπληρωμή των δανείων. Μια ενδεχόμενη ρήξη στη συνεργασία της με την Uber ειδικά στην αγορά της Βαρκελώνης, θα ισοδυναμούσε με καταστροφή. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρεία μέσω του Προέδρου της Alfredo Ruiz Plaza και του CEO Manuel Puga δήλωσε ότι αναστέλλεται η απασχόληση και παγώνει η μισθοδοσία των οδηγών αφού δεν υπάρχει μεταφορικό έργο. Γίνεται επίσης προσπάθεια να πωληθεί μέρος των αδειών VTC προκειμένου να αποπληρωθούν δανειακές και τρέχουσες υποχρεώσεις.    

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...