Λα Παζ, Μεξικό: Οι οδηγοί ταξί εγκαταλείπουν την Uber αφού η προμήθεια έφτασε στο 35% – 40%

Στο Λα Παζ του Μεξικού οι εγγεγραμμένοι σε ψηφιακές πλατφόρμες οδηγοί είναι περίπου 5.000. Ο εκπρόσωπός των οδηγών αυτών Cuevas Gutierrez επιβεβαιώνει ότι ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων του έχει εγκαταλείψει την εφαρμογή της Uber λόγω της υψηλής προμήθειας που χρεώνει η πλατφόρμα.

«Δεν είναι πλέον βολικό για μας να δουλεύουμε με την Uber. Όταν η εταιρία ήρθε στο Λα Παζ, μας είπε ότι θα χρεώνει προμήθεια 25% για κάθε διαδρομή. Σήμερα η προμήθεια αυτή είναι 35% – 40%. Με τα νέα φορολογικά δεδομένα οι ψηφιακές πλατφόρμες στο Μεξικό θα πρέπει να πληρώσουν φόρους σχεδόν 17% περισσότερα από αυτά που πλήρωναν μέχρι σήμερα. Αυτό το ποσό προσπαθούν να το μετακυλήσουν στα Ταξί.»

Εν μέσω πανδημίας, οι οδηγοί ταξί δεν έχουν μεγάλο εισόδημα και με την υπέρογκη προμήθεια που κρατάει η Uber τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε – λέει ο Gutierrez – όταν η πλατφόρμα Didi μπήκε στο Λα Παζ. Οι δύο εταιρίες ξεκίνησαν έναν αγώνα εκπτώσεων που ωφελεί  μόνο τους χρήστες της υπηρεσίας, όχι όμως τους οδηγούς, οι οποίοι πληρώνουν αυτή την έκπτωση.»

Σήμερα, οι περισσότεροι οδηγοί είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα Didi, αφού τους συμφέρει οικονομικά. «Ένα άλλο ζήτημα είναι, ότι λόγω της ανασφάλειας πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πληρώνουν με κάρτα. Αυτά τα ποσά καταβάλλονται στους οδηγούς από την Uber μετά από ένα μήνα.» λέει ο Rodrigo Castro οδηγός ταξί στο Λα Παζ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι οδηγοί ψηφιακών πλατφορμών σε όλη την Περιφέρεια Baja California Sur που ανήκει και το Λα Παζ, σκέφτονται να ξεκινήσουν άμεσα μια νέα ψηφιακή υπηρεσία μεταφορών που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...