Σκάνδαλο στην Μαδρίτη με σύμβαση 400.000 ευρώ μεταξύ Δήμου και Uber

Η Κοινότητα της Μαδρίτης  ‘’επιβραβεύει’’ την Uber, που ερευνήθηκε από την Εισαγγελία για φερόμενη απάτη, με δημόσια σύμβαση ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ για 9 ημέρες υπηρεσιών. Σύμφωνα με αυτό που έχει δημοσιευτεί στην πύλη συμβάσεων της Κοινότητας της Μαδρίτης, η Uber BV, η εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Panama Papers και έχει  την έδρα της στις φορολογικές αρχές στην Ολλανδία, έχει αναλάβει από την κυβέρνηση Ayuso ,σύμβαση σχεδόν 400.000 ευρώ για μόνο 9 ημέρες υπηρεσίας από το Υπουργείο Υγείας για Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την σύμβαση.

https://www.madrid.org/cs/ Satellite? c = CM_ConvocaPrestac_FA & cid = 1354836874327 & definicion = Contrato + Publicos & idPagina = 1224915242285 & language = es & op2 = PCON & pagename = PortalContratacion% 2FPage% 2FPCON_Cmt = CPC = CPC

Μιλάμε για μια σύμβαση ύψους σχεδόν 45.000 ευρώ την ημέρα που καταβάλλεται με χρήματα από τη Δημόσια  Υπηρεσία Υγείας  της Μαδρίτης σε μια εταιρεία που δεν πληρώνει καν τους φόρους της στην Ισπανία, καθώς η μητρική της εδρεύει  στις Κάτω Χώρες, μια περιοχή που χάρη στην ανεκτικότητα της   Ευρωπαϊκής  Ένωσης  και την αδιαφάνεια της, χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες (ακόμη και από το ισπανικό κράτος) για να αποφύγει τους φόρους.

Σημειώνεται πως , σε μια καταγγελία που υπέβαλε η ένωση Taxi Project , ξεκίνησε έρευνα από την Εισαγγελία της Μαδρίτης για οικονομικά εγκλήματα της Uber στην Ισπανία . Πιο συγκεκριμένα η Uber κατηγορείται για μη καταβολή ΦΠΑ αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για την χρήση του 2018.

Αλλά το παράδοξο  δεν σταματά εκεί, καθώς έχει επίσης εντοπιστεί ότι η Unauto, ο εργοδότης  εκατοντάδων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό  και μέχρι πρόσφατα άμεσος συνεργάτης  των πολυεθνικών  Uber και  Cabify, ήταν  ο νικητής ενός άλλου παρόμοιου διαγωνισμού σχεδόν 300.000 ευρώ, όταν δεν ήταν καν μια  πραγματικά  εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες μεταφορών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...