Η Uber θέλει να αγοράσει το Free Now, πρώην Mytaxi, που ανήκει στη Mercedes και τη BMW

Η Uber σκέφτεται να αγοράσει το Free Now,( την ψηφιακή πλατφόρμα που προέκυψε από τη συμμαχία μεταξύ BMW και Daimler ) και πρώην Mytaxi, σύμφωνα με το Bloomberg. Η ιδέα της αγοράς έρχεται αφού το Free Now αναζήτησε νέους επενδυτές, αλλά απέτυχε στην προσπάθειά του λόγω της πανδημίας του coronavirus. Αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία ή αν θα μπορούσαν να εμφανιστούν κι άλλοι ανταγωνιστές, ανέφεραν πηγές.
Η ιδέα της αγοράς, η οποία θα μπορούσε να ανεβάσει το μερίδιο αγοράς της Uber στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, έρχεται αφού το Free Now απέτυχε να προσελκύσει νέους επενδυτές λόγω της πανδημίας του κορωναιού .
Τόσο η Uber όσο και η BMW αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις στο Bloomberg σχετικά με τα νέα και μια εκπρόσωπος της Daimler σημείωσε ότι η εταιρεία τους δεν σχολιάζει εικασίες.
Η Daimler αποτίμησε την ένωση μεταξύ της Daimler και της BMW από την οποία προκύπτει η υπηρεσία αυτοκινήτου Free Now με οδηγό, στα 618 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Ιούνιο.
Από την πλευρά της, η Uber προσπαθεί να εκχωρήσει τα μερίδια μειοψηφίας που έχει σε άλλες εταιρείες του ίδιου τομέα, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστή της στην Κίνα, Didi και του ηγέτη της Νοτιοανατολικής Ασίας Grab. Επίσης, συμφώνησε να πουλήσει την επιχείρηση εφοδιαστικής και μέρος των μετοχών της στο Yandex της Ρωσίας.
Από την πλευρά του, το Free Now θέλει να ενσωματώσει σκούτερ, μοτοσικλέτες και κοινόχρηστα αυτοκίνητα στην εφαρμογή του στην Ισπανία, επιδιώκοντας να γίνει η μεγαλύτερη εφαρμογή στον τομέα, όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της στην Ισπανία, Jaime Rodríguez de Santiago, τον Αύγουστο Προς το παρόν αρνούνται να ενσωματώσουν αυτοκίνητα με άδειες VTC στην Ισπανία, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους στον τομέα των ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...