Η Free Now θέλει να ενσωματώσει σκούτερ, μοτοσικλέτες και κοινόχρηστα αυτοκίνητα στην εφαρμογή της στην Ισπανία.

Η πλατφόρμα  Free Now θέλει να ενσωματώσει σκούτερ, μοτοσικλέτες και κοινόχρηστα αυτοκίνητα στην εφαρμογή της στην Ισπανία.

\” Είμαστε  μια εταιρεία που μπορεί να ενσωματώσει διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς στην ίδια εφαρμογή\” , εξήγησε ο γενικός διευθυντής της στην Ισπανία, Jaime Rodríguez de Santiago,  πρώην γενικός διευθυντής της Blablacar στην Ισπανία, την Πορτογαλία και στη Γερμανία, σε συνέντευξή του στο  Business Insider της Ισπανίας.

Η εφαρμογή, πρώην Mytaxi – άλλαξε το όνομά της τον Ιούλιο του 2019 – στην Ισπανία, επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών ταξί, παρόλο που παρέχει ήδη άλλες υπηρεσίες κινητικότητας σε άλλες χώρες, όπως  ηλεκτρικά σκούτερ, ανταλλαγή αυτοκινήτων ή αυτοκίνητα με άδειες VTC.

Έτσι, στη Γερμανία έχει ενσωματώσει τα κοινόχρηστα αυτοκίνητα της  Miles  και τα σκούτερ της  σουηδικής Voi , αλλά και εκείνα της  δικής της μάρκας Hive , όπως έχει κάνει και στην Πολωνία και στην Πορτογαλία.

\”Θα θέλαμε να βάλουμε κάποια τάξη στην έκρηξη εφαρμογών κινητικότητας που έχουμε τώρα\”, λέει ο Jaime Rodríguez de Santiago.

Είναι κάτι που επιδιώκουν επίσης η Uber και η Cabify , αλλά με τις δικές τους υπηρεσίες κινητικότητας. Επιπλέον, η εταιρεία της Βόρειας Αμερικής άρχισε επίσης να συμπεριλαμβάνει στην εφαρμογή της, εκτός από τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ποδήλατά της, καθώς και τα δρομολόγια και τις διαδρομές  των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ερωτηθείς για το πότε θα μπορούν να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους στην Ισπανία, ο Rodríguez de Santiago επισημαίνει ότι θα  μπορούσαν να ανακοινώσουν κάποιες ενοποιήσεις τους επόμενους 6 έως 12μήνες.

Προς το παρόν, η μόνη προσθήκη στην Ισπανία σημειώθηκε στη Βαρκελώνη πριν από το ξέσπασμα του coronavirus, όταν η Free Now άρχισε να δοκιμάζει πιλοτικά τα σκούτερ Hive. Η  Free Now αποκλείει την προσθήκη του Uber και του Cabify στην εφαρμογή της στην Ισπανία.

Η εφαρμογή  ενσωματώνει αυτοκίνητα VTC στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Πορτογαλία, σε συνεργασία με  την Kapten της Γαλλίας ( υπήρξαν φήμες ότι  θα μπορούσαν να συγχωνευτούν ) αλλά δεν είναι κάτι που σκοπεύει να κάνει στην Ισπανία. \”Στην Ισπανία δεν υπάρχουν σχέδια για ένταξη των VTC\”, αναφέρει  ο διευθύνων σύμβουλος υπογραμμίζοντας την \”δέσμευση\” της Free Now με τον τομέα των ταξί στη χώρα.

Η Free Now είναι μια από τις εταιρείες που προέκυψαν από τη συμμαχία για την κινητικότητα μεταξύ BMW και Daimler.

Η ίδια  κοινοπραξία δημιούργησε  επίσης  τα κοινόχρηστα αυτοκίνητα Share Now , την πλατφόρμα Reach Now, την πλατφόρμα αναζήτησης και πληρωμής στάθμευσης Park Now και την πλατφόρμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Charge Now.

Σήμερα λειτουργεί σε περισσότερες από 100 πόλεις στην Πορτογαλία, στην Πολωνία, στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στην Αυστρία και στη Ρουμανία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...