80 δις ευρώ οι απώλειες των επιβατικών μεταφορών για το 2020 στην Ευρώπη. Στο 60% οι απώλειες των Ταξί.

Γενεύη, 30 Ιουνίου 2020

Οι απώλειες οδικών εμπορευματικών  και επιβατικών μεταφορών  σε παγκόσμιο επίπεδο θα υπερβούν τα 550 δισεκατομμύρια ευρώ  για το 2020.

Η μεταφορά επιβατών επηρεάζεται τρεις φορές  περισσότερο. Μόνο στην Ευρώπη οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σε απώλειες εσόδων της τάξης του 57% σε σχέση με το 2019.

Νέα έρευνα της IRU δείχνει ότι περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια φορείς εκμετάλλευσης οδικών μεταφορών παγκοσμίως αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς οικονομικές απώλειες φέτος, ως αποτέλεσμα των περιορισμών στις μεταφορές και της συνολικής οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία.

Οι εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων παγκοσμίως αναμένουν μείωση κατά 18% κατά μέσο όρο στον κύκλο εργασιών το 2020, συνολικού ύψους 551 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο τομέας επηρεάζεται σημαντικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (-22%) και την Ασία (-21%). Στην Ευρώπη οι απώλειες  είναι  64 δισεκατομμύρια ευρώ (-17%) Οι εταιρείες στην Αργεντινή, την Κίνα και το Ιράν αντιμετωπίζουν πτώση άνω του 30%

Οι εταιρείες μεταφοράς επιβατών στην Ευρώπη αναμένουν να χάσουν 81 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, ή το 57% των ετήσιων εσόδων τους.

Οι υπηρεσίες τουριστικού λεωφορείου (-82%) και υπεραστικών υπηρεσιών (-70%) επηρεάζονται περισσότερο, ακολουθούμενες από εταιρείες ταξί (-60%) και υπηρεσίες αστικών λεωφορείων (-42%)

Οι εταιρείες στη Βουλγαρία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν πτώση άνω του 70%

Τόσο οι εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων όσο και οι επιβατικές μεταφορές ανέφεραν ότι τέθηκαν περισσότεροι περιορισμοί από τα μέτρα διευκόλυνσης κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής, επηρεάζοντας περαιτέρω τη αγορά.

«Οι υπηρεσίες οδικών μεταφορών είναι θεμελιώδεις για τις οικονομίες και τις κοινότητες παντού», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της IRU Umberto de Pretto. «Αυτά τα νέα ευρήματα είναι ανησυχητικά. Κάθε φορέας οδικών μεταφορών που χρεοκοπεί θα επηρεάσει την κίνηση ανθρώπων και αγαθών. \”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...