Περιφέρεια και Ιδιοκτήτες Ταξί δημιουργούν στην Βαρκελώνη μια δημόσια εφαρμογή κράτησης Ταξί με την συμμετοχή όλου του στόλου

Η περιφέρεια της Βαρκελώνης και ο τομέας  των ταξί συμφώνησαν, στην δημιουργία μιας εφαρμογής συστήματος κρατήσεων από κινητό τηλέφωνο με την συμμετοχή όλου του στόλου, την οποία θα  διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Πολλοί  λίγοι άνθρωποι ζήτησαν  ταξί στους δρόμους της Βαρκελώνης τις τελευταίες εβδομάδες. Η άφιξη του κορωναϊού έχει επιταχύνει μια αλλαγή που συνέβαινε εδώ και χρόνια, την μεγαλύτερη διείσδυση των εφαρμογών από κινητά στην κράτηση ενός ταξί.

Η τρέχουσα υγειονομική κρίση αποτέλεσε το έναυσμα για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του κλάδου και του Ινστιτούτου Metropolità del Taxi (Imet) με στόχο τη δημιουργία μιας δημόσιας εφαρμογής στην οποία θα είναι διαθέσιμος ολόκληρος ο στόλος . Παρά τον σημαντικό εκσυγχρονισμό των τελευταίων ετών, τα μισά ταξί δεν συνδέονται ακόμη με καμία ιδιωτική εφαρμογή ή με τα κλασικά ραδιοταξί.

Το έργο που προωθείται από τη μητροπολιτική διοίκηση προσπαθεί να αναπαράγει υπό δημόσιο έλεγχο την επιτυχία εφαρμογών που υπάρχουν ήδη στην αγορά, όπως το Free Now. Για να γίνει αυτό δυνατό, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι ο γεωγραφικός εντοπισμός των περισσότερων από 10.000 ταξί . Απομένει να δούμε αν θα γίνει μέσω του ταξίμετρου, μέσω του κινητού τηλεφώνου ή άλλου συστήματος που προτείνεται από τους τεχνικούς διαχειριστές του έργου.

Το κύριο εμπόδιο στο έργο είναι η νομική ικανότητα του Imet να ενεργεί ως διαμεσολαβητής στις πληρωμές. Όταν ολόκληρος ο στόλος ενταχθεί, η νέα εφαρμογή για κινητά μπορεί να ξεκινήσει κάτω από την ομπρέλα της Μητροπολιτικής Περιοχής της Βαρκελώνης (AMB). \”Είναι μια προφανής βελτίωση για την υπηρεσία ταξί\”, ανέφερε η Πρόεδρος του Imet, Rosa Alarcón , μαζί με δύο από τα πιο γνωστά πρόσωπα του ταξί: τον Tito Álvarez , από την Elite Taxi και τον Luis López , από το Σύνδεσμο Εταιριών Ταξί . Η δέσμευση της διοίκησης είναι να «την πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του έτους», με τη ρητή πρόθεση να αναπτύξει το τεχνολογικό σύστημα το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Το κύριο εμπόδιο είναι η πληρωμή των κρατήσεων μέσω της εφαρμογής. \”Σε αυτήν τη φάση της διαδικασίας υπάρχει νομική συζήτηση, δεν είναι σαφές ότι το Institut Metropolità del Taxi μπορεί να ενεργήσει ως μεσάζων, είναι αυτό που πρέπει να επεξεργαστούμε, αλλά εν τω μεταξύ, μπορεί να σημειωθεί πρόοδος παράλληλα στην ανάπτυξη της εφαρμογής και της γεωγραφικής θέσης των ταξί επισημαίνει η Alarcón .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...