Καμπάνια ΄΄TrueCostOfUber΄΄ στο Παρίσι

Από το 2025  η Uber μπορεί να συνεργάζεται  μόνο με οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων.

Μετά το Λονδίνο, η  Uber είναι τώρα στο επίκεντρο των αξιωματούχων του Παρισιού. Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι  υποστηρίζουν την καμπάνια #TrueCostOfUber.#  Στόχος της καμπάνιας είναι να επιστήσει την προσοχή στους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό  που διαμεσολαβούν οι Uber και η Co και αφορά τον τομέα της  ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η  εκστρατεία απαιτεί τα οχήματα που κινούνται από την Uber και την Co να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Αυτή η  καμπάνια TrueCostOfUber διοικείται από την Clean Air Group Respire, την ΜΚΟ Μεταφορών & Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πλατφόρμα των πολιτών Sum of Us. Η καμπάνια έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 22.000 υπογραφές. Συγκεκριμένα, η # TrueCostOfUber θέλει να διασφαλίσει ότι από το 2025 σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Uber μπορεί να μεσολαβεί μόνο σε οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων.

\"https://www.taxi-times.com/wp-content/uploads/2020/03/2020_0312_Anne-Hidalgo_Foto-In%C3%A8s-Dieleman_670x450.jpg\"

                            Η Anne Hildago δήμαρχος του Παρισιού

Η  δήμαρχος του Παρισιού, Άνι Χίταλγκο, δήλωσε: «Το Παρίσι ήταν η πρώτη γαλλική πόλη που εισήγαγε ζώνη χαμηλών εκπομπών το 2015. Επειδή η ατμοσφαιρική ρύπανση κοστίζει ζωές, τα οχήματα ντίζελ θα απαγορευτούν το 2024 και τα οχήματα με κινητήρα καύσης θα απαγορευτούν το 2030. Πρόκειται να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση με όλους τους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της βιομηχανίας ταξί του Παρισιού, αλλά και με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να σέβονται τους κοινωνικούς και οικονομικούς κανόνες της χώρας μας.

\”Εν τω μεταξύ, δύο άλλοι υποψήφιοι ,ο David Belliard και η Danielle Simonnet ανακοίνωσαν μέσω Twitter ότι υποστηρίζουν την εκστρατεία.

\"https://www.taxi-times.com/wp-content/uploads/2020/03/2020_0312_Danielle-Simmonet_Foto-Thomas-Linard_670x450.jpg\"

            Η Danielle Simmonet υποψήφια Δήμαρχος Παρισιού

Παράλληλα με το Παρίσι, το Λονδίνο είναι μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές για την Uber. Στο Λονδίνο, η άδεια της Uber έχει ανακληθεί από την Transport for London (TfL) για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των επιβατών. Στο Παρίσι, η εκστρατεία #TrueCostOfUber αποκάλυψε τις αρνητικές επιπτώσεις των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων μέσω της εφαρμογής στην ποιότητα του αέρα και την αλλαγή του κλίματος.

Από το 2016, ο αριθμός των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό που λειτουργούν στην περιοχή του Παρισιού, έχει τριπλασιαστεί από 10.000 σε 30.000. Η συντριπτική πλειοψηφία (90%) των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στη Γαλλία κινείται με ντίζελ και κάνει μεταξύ 200 και 300 χλμ. την ημέρα. Η κατάσταση στη γαλλική πρωτεύουσα είναι πολύ σοβαρή: πάνω από ένα εκατομμύριο Παριζιάνοι αναπνέουν αέρα, των οποίων οι ρυπογόνες τιμές υπερβαίνουν τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η  δήμαρχος του Παρισιού έχει περιορισμένες νομικές αρμοδιότητες για να περιορίσει τον αριθμό των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων ή να επιβάλει ορισμένα όρια εκπομπών σε αυτά. Ωστόσο, η πόλη μπορεί να ελέγξει τη λειτουργία αυτών των υπηρεσιών, για παράδειγμα με την εισαγωγή ζωνών με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ή με αποκλειστική πρόσβαση σε κάποιες ζώνες μόνο για μη ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...