Ο δήμος του Λονδίνου επιδοτεί με £ 7.500 την αγορά νέου ηλεκτρικού ταξί

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο στόχος των 9.000 ηλεκτρικών ταξί μέχρι το τέλος του έτους δεν είναι  εφικτός. Ο ελάχιστος αριθμός ταξινομημένων 9.000 ηλεκτρικών ταξί  (ZEC) θεωρήθηκε ως ο στόχος για τους ανθρώπους του  Δημαρχείου, όταν το πρώτο ηλεκτρικό ταξί εισήχθη στην αγορά τον Ιανουάριο του 2018.

Δύο χρόνια μετά, πάνω από 3.000 οδηγοί έχουν επενδύσει περισσότερα από £ 180 εκατομμύρια για να κάνουν τη μετάβαση σε πιο οικολογικά οχήματα. Από την Ένωση του Ηλεκτρικού Ταξί του Λονδίνου Electric Vehicle Company (LEVC) TX υποστηρίζεται ότι , τα ταξί έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με την LEVC, έχουν αποτραπεί η είσοδος 30.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.   Ένα ακόμα καθαρό ηλεκτρικό ταξί, το Nissan Dynamo, εισήχθη πρόσφατα στην βρετανική αγορά. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο οι πωλήσεις να φτάσουν τα 9.000 έως τα τέλη του 2020.

O δήμαρχος του Λονδίνου κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τον καθορισμό του στόχου των 9.000 ηλεκτροκίνητων ταξί λέγοντας :  «δεν είναι πλέον σημαντικός» δεδομένου ότι η Transport for London (TfL) μείωσε τα όρια ηλικίας σε παλαιότερα ταξί για ντίζελ. Η μείωση των ορίων ηλικίας, σε δώδεκα χρόνια από τα αρχικά δεκαπέντε, έχει προκαλέσει πτώση των αξιών του στόλου ταξί του Λονδίνου κατά περίπου £ 50 εκατομμύρια. Η Florence Eshalomi , μέλος του Εργατικού Κέντρου στο Λονδίνο, ρώτησε τον Δήμαρχο της πόλης αν αναμένει να πετύχει το στόχο του για 9.000 ταξί ZEC στο Λονδίνο μέχρι τα τέλη του 2020. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, απάντησε στη γραπτή ερώτηση στις 14 Φεβρουαρίου, λέγοντας: \”Ο στόχος των 9.000 ταξί μηδενικών εκπομπών (ZEC) έως το 2020 καθορίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση για τη μείωση των εκπομπών από τα ταξί.

\”Δεν έχει πλέον σημασία, διότι η TfL ( Ένωση Ταξί Λονδίνου) εφαρμόζει αλλαγές στο όριο ηλικίας των Euro 3 , 4 και 5 diesel taxi. \”Είμαι χαρούμενος που υπάρχουν δύο μοντέλα ταξί ZEC μετά την κυκλοφορία του νέου ολοκαίνουριου Taxo Taxi τον Οκτώβριο. Από τις 6 Νοεμβρίου 2019, η TfL είχε χορηγήσει άδεια για 3.215 ηλεκτρικά ταξί και είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω περισσότερους οδηγούς να πραγματοποιήσουν μια τέτοια αγορά. Αυτό περιλαμβάνει μια γεναία επιχορήγηση £ 7.500 για την αγορά ενός νέου ταξί ZEC.΄΄

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...