Η θρυλική και δύσκολη δοκιμασία να γίνεις ταξιτζής στο Λονδίνο: μόνο 1 στους 5 τα καταφέρνει

Ίσως για πολλούς από μας,  η χρήση των συσκευών GPS στα αυτοκίνητα είναι κάτι που μας διευκολύνει ακόμη και στις δυσκολότερες διαδρομές. Ωστόσο, στην Αγγλία, αυτό είναι ασήμαντο, αφού κάθε άτομο που θέλει να γίνει ταξιτζής στο Λονδίνο θα πρέπει να περάσει τις πιο δύσκολες εξετάσεις στον κόσμο.

Εάν είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε το Λονδίνο , θα έχετε παρατηρήσει πολλές μοναδικές πτυχές αυτής της πόλης. Ένας από αυτούς είναι τα δημοφιλή μαύρα ταξί που ταξιδεύουν μέσα στην πόλη, που επί του παρόντος μπερδεύονται με μεγάλο αριθμό υβριδικών αυτοκινήτων που εξυπηρετούν διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.

\”Η πιο σκληρή εξέταση στον κόσμο\”

Και μιλάμε για μια αληθινή πόλη, μεγαλύτερη από ό, τι οι χάρτες της. Αυτός είναι ο λόγος που προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, οι υποψήφιοι οδηγοί ταξί για να περάσουν το τεστ, πρέπει να μάθουν κάθε μια από τις διαδρομές της μητρόπολης. Ο μόνος τρόπος για να περάσουν το θρυλικό τεστ είναι η γνώση .

\”Το μπλε βιβλίο\” έχει όλη την εξεταστέα ύλη. Ο υποψήφιος πρέπει να μάθει, 320 δρομολόγια μέσω του Λονδίνου, που αντιστοιχεί σε 640 τετραγωνικά μίλια. Πρέπει να μάθει 25.000 δρόμους σε ακτίνα 10 χλμ. Πρέπει να γνωρίζει κάθε σημείο ενδιαφέροντος, διάσημο τόπο, πολυκατοικίες, κατοικίες, αστυνομικά τμήματα, τζαμιά, συναγωγές, εκκλησίες, κομμωτήρια, καταστήματα, , παμπ, εστιατόρια … Εν ολίγοις, οπουδήποτε ένας επιβάτης που πληρώνει θα ήθελε να φτάσει.

Σε ότι αφορά την διαδικασία ισχύουν τα εξής : H εξέταση χωρίζεται σε διάφορες φάσεις, συμπεριλαμβανομένης της προφορικής, που θεωρείται η πιο σημαντική. Σε αυτή τη φάση ο επιθεωρητής εκτιμά το επίπεδο γνώσης του υποψηφίου σχετικά με τους δρόμους του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων τομέων όπου πρέπει να επιλέξει τη μικρότερη απόσταση για να μετακινηθεί από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Ο αξιολογητής μπορεί επίσης να θέσει ερωτήσεις σχετικά με την θέση που βρίσκονται  μουσεία, θέατρα, εστιατόρια κ.λ.π

Ο μέσος χρόνος για το πλήρες πρόγραμμα σπουδών που πρέπει να διδαχθεί, είναι 2 έως 4 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που μπορούν να καθυστερήσουν περισσότερο , όπως ο Abbas Ekta, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για τεσσεράμισι χρόνια. Αυτό εξηγείται από τον αιτούντα: ΄΄ Είναι σαν μια εργασία πλήρους απασχόλησης. Ξυπνάτε το πρωί και βγαίνετε για να οδηγήσετε και να γνωρίσετε την πόλη όσο περισσότερο γίνεται. Το κάνω κάθε μέρα για μερικές ώρες και το συνδυάζω με ώρες μελέτης στο σπίτι.΄΄

Η  δυσκολία αυτής της δοκιμής επιβεβαιώνεται από το γεγονός,  ότι μόνο ένας στους πέντε υποψήφιους είναι σε θέση να την περάσει, πράγμα που δίνει σε αυτή τη διαδικασία το ίδιο ποσοστό δυσκολίας με τις εξετάσεις για την είσοδο στον τομέα ειδικών επιχειρήσεων του  Ναυτικού των  Ηνωμένων  Πολιτειών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...