Μπορεί να σωθεί η βιομηχανία ταξί της Βοστώνης;

Η βιομηχανία ταξί της Βοστώνης έχει δει και καλύτερες μέρες.

Πριν από την εμφάνιση των διαδικτυακών εφαρμογών κράτησης ταξί, γνωστές και ως διαμεσολαβητικές εταιρείες, όπως η Uber και η Lyft, τα medallions (άδειες)  κυμαίνονταν μεταξύ  $ 300.000 έως $ 600.000, δήλωσε  στην Boston news ο δημοτικός σύμβουλος Frank Baker.

Τώρα, εκατοντάδες άδειες είναι διαθέσιμες στην ελεύθερη αγορά και οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν μια άδεια ταξί  για 35.000 δολάρια.

\”Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ήταν πρώην οδηγοί, που έδωσαν  ό, τι είχαν  και δεν είχαν ,για να αγοράσουν αυτές τις άδειες », δήλωσε ο Μπέικερ σε συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους την προηγούμενη Τετάρτη. \”Τότε έρχονται μαζί Uber και Lyft και τα medallions είναι βασικά άχρηστα τώρα.

\”Έχουμε συναντηθεί με αυτούς τους ανθρώπους πολλές φορές.  Οι άνθρωποι κλαίνε για το τι συμβαίνει στη βιομηχανία τους και προσπαθούν να πληρώσουν για τις οικογένειές τους\”, πρόσθεσε. \”Είναι πολύ άσχημο αυτό.\”

Τώρα, ο Baker καλεί το συμβούλιο να εξετάσει νέα ρύθμιση για την τοπική βιομηχανία ταξί, ώστε να  βοηθήσουν τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες ταξί  να επιβιώσουν με εταιρείες όπως η Uber και η Lyft.

Σε αντίθεση με τους νόμους περί ταξί της πόλης, οι κρατικοί κανονισμοί που διέπουν τις TNC (εταιρίες διαμεσολάβησης) δεν απαιτούν από τους οδηγούς να έχουν άδεια οδήγησης της Μασαχουσέτης. Οι εταιρείες αυτές έχουν διαφορετικά πρότυπα, σύμφωνα με τον Baker. Οι κανονισμοί των πόλεων, εν τω μεταξύ, υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες ταξί να συνδέονται με έναν ραδιοφωνικό σύλλογο (ραδιοταξί)  προκειμένου οι διαδρομές να παρακολουθούνται από αποστολείς.  Οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες πρέπει επίσης να πληρούν τις απαιτήσεις βιωσιμότητας και η πόλη ρυθμίζει πρότυπα όπως η ηλικία του οχήματος, η καταχώρηση, η κατάσταση και ο εγκατεστημένος εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων GPS και των χωρισμάτων. Τα ταξί  πρέπει επίσης να δέχονται πολλαπλούς τρόπους πληρωμής, πέρα από μετρητά και πιστωτικές κάρτες,  κουπόνια και δελτία.

Ο Baker έγραψε ότι οι νόμοι που ρυθμίζουν τη βιομηχανία ταξί είναι «υπερβολικά επαχθείς σε σύγκριση» με εκείνους που περιβάλλουν τις TNC (διαμεσολαβητικές εταιρίες. Η  Uber και η  Lyft \”έχουν βασικά αποδεκατίσει ολόκληρη τη βιομηχανία\”, είπε.

\”Εάν οι ιδιοκτήτες ταξί  και οι οδηγοί  μπορούν να λάβουν κάποια ανακούφιση από τους κανονισμούς τους, ίσως μπορέσουμε να ξανακτίσουμε αυτή την βιομηχανία\”, δήλωσε ο Μπέικερ. \”Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, αλλά νομίζω ότι μπορούμε.\”

Ο σύμβουλος Andrea Campbell, ο οποίος συνεργάζεται με τον Baker για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δήλωσε ότι οι νομοθέτες συναντήθηκαν εδώ και χρόνια με τους επαγγελματίες του κλάδου ταξί. Η  ρίζα του κακού είναι η δικαιοσύνη, είπε ο Campbell. Πρόκειται για την αποκατάσταση παρελθόντων αδικημάτων. \”Ξέραμε ότι με την τεχνολογία, με την καινοτομία, Uber, Lyft, θα έρχονταν σε αυτή την αγορά\”, είπε. \”Δεν κάναμε τίποτα για να αλλάξουμε τα πράγματα  και να επιτρέψουμε στους οδηγούς ταξί να συνεχίσουν την δουλειά τους\”. Ο κ. Campbell δήλωσε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου ταξί έχουν ήδη καταθέσει \”νόμιμες ιδέες και λύσεις\” στους νομοθέτες, αλλά αυτές δεν συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τετάρτης.

\”Σε δύσκολες στιγμές στην πόλη μας, οι οδηγοί ταξί ήταν πάντα εκεί για μας … Τώρα που η πόλη μας ακμάζει, φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για τους οδηγούς μας. \”Πρέπει  όμως να βρεθεί μια θέση στη Βοστώνη για τους οδηγούς μας,\” δήλωσε ο Σύμβουλος Ed Flynn.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...