Στα τέλη Φεβρουαρίου η εγγραφή των VTC (ενοικιαζόμενα με οδηγό) στην ψηφιακή πλατφόρμα της Καταλανίας

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Τμήματος Μεταφορών της Generalitat de Catalunya με την επαγγελματική ένωση Taxi Elite , τη  Ένωση Ταξί της Καταλονίας (STAC), τη Nova Generació de Taxistes (ANGET) και την Ένωση Λατινοαμερικανών Οδηγών Ταξί (TLU) ). Σε αυτή τη συνάντηση, η καταλανική κυβέρνηση ενημέρωσε ότι η καταχώρηση των οχημάτων με οδηγό (VTC) θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του Φεβρουαρίου. Μόλις ξεκινήσει, όλα τα οχήματα VTC που εργάζονται στην Καταλονία πρέπει να εγγραφούν ανεξάρτητα από ποιο σημείο της Περιφέρειας προέρχονται. Αυτό το νέο μητρώο θα συγχρονιστεί με αυτό του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η παραβίαση του κανόνα 80/20, ο οποίος επιτρέπει μόνο το 20% των μηνιαίων υπηρεσιών εκτός της Αυτόνομης Κοινότητας όπου εκδόθηκε η άδεια.

Υποχρεωτικά αυτοκόλλητα

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση ήταν τα αυτοκόλλητα που πρέπει να έχουν όλα τα Καταλανικά οχήματα με οδηγό VTC. Σύμφωνα με την Εlite Taxi, αυτά τα αυτοκόλλητα είναι στην τελική φάση του σχεδιασμού και θα δοθούν σύντομα στους δικαιούχους. Θα είναι δίχρωμα, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα ελέγχου από τις αρχές. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί, όλα τα VTC θα λάβουν το αυτοκόλλητο και παράλληλα θα ενημερωθούν για την υποχρέωση να τα βάλουν στο όχημα.

Τέλος, έχει εξηγηθεί στους οδηγούς ταξί ότι άλλος  ένας ενημερωτικός φάκελος έχει αποσταλεί στην Cabify για να τους υπενθυμίσει την υποχρέωση συμμόρφωσης με τα δεκαπέντε λεπτά προ της σύναψης συμβάσεων με τους επιβάτες σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καταλανίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...